current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:36

Η αποπομπή Μπερλουσκόνι θα φέρει παραιτήσεις και αστάθεια στην Ιταλία

Ο Καβαλιέρε απειλεί με αντίποινα και πολιτικό χάος την Ιταλία. 

Δημοσίευση 17:36’
αρθρο-newpost

Ο Καβαλιέρε απειλεί με αντίποινα και πολιτικό χάος την Ιταλία. 

Ο Καβαλιέρε απειλεί με αντίποινα και πολιτικό χάος την Ιταλία. 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος συμμετείχε σε κομματική συνεδρίαση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια σήμερα το μεσημέρι, φέρεται να ζήτησε από τους βουλευτές και γερουσιαστές του να υποβάλουν την παραίτησή τους σε περίπτωση που η Ολομέλεια της γερουσίας ψηφίσει υπέρ της έκπτωσης του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού από το αξίωμα του γερουσιαστή, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του Φόρτσα Ιτάλια στο κοινοβούλιο είναι πιθανό σε νέα αποψινή συνεδρίασή τους να ζητήσουν από τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους της κεντροδεξιάς στην βουλή και στην γερουσία της Ρώμης να υπογράψουν μια «ομαδική προκαταβολική παραίτηση εν λευκώ», η οποία θα κατατεθεί επίσημα σε περίπτωση αποπομπής του από την γερουσία.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην κεντροαριστερά και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, για να βρεθεί μια «πολιτική λύση» που να εξασφαλίσει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμονή στην ηγεσία της κεντροδεξιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική ψηφοφορία της ιταλικής γερουσίας για την αποπομπή του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να διεξαχθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.


σχετικα αρθρα