ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία Ε.Ε. ότι η Τιμοσένκο θα μεταφερθεί στη Γερμανία

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2013, 17:42
Αισιοδοξία Ε.Ε. ότι η Τιμοσένκο θα μεταφερθεί στη Γερμανία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την Διεύρυνση Στέφαν Φίλε δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως η Ουκρανία θα επιτρέψει στην φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο να μεταβεί στην Γερμανία για ιατρική θεραπεία πριν από μια σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου, απομακρύνοντας ένα εμπόδιο για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την Διεύρυνση Στέφαν Φούλε δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως η Ουκρανία θα επιτρέψει στην φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο να μεταβεί στην Γερμανία για ιατρική θεραπεία πριν από μια σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου, απομακρύνοντας ένα εμπόδιο για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας.

«Νομίζω ότι δεν απέχουμε πολύ από αυτό», σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν πλησιάζει η ώρα που θα επιτραπεί στην Τιμοσένκο να πάει στην Γερμανία. «Αναμένω σαφώς πως αυτό θα έχει συμβεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους».

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν συνδέσει την απελευθέρωση της Τιμοσένκο, η οποία φυλακίστηκε για 7 χρόνια το 2011, με την υπογραφή μιας συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας στην σύνοδο κορυφής, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 28 και στις 29 Νοεμβρίου στο Βίλνιους, της Λιθουανίας.