ΔΙΕΘΝΗ

Κόμμα… Γκεζί στην Τουρκία

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2013, 16:26 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2013, 16:26
Κόμμα… Γκεζί στην Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Μια ομάδα τούρκων μουσικών και καλλιτεχνών ίδρυσε ένα πολιτικό κόμμα το οποίο ονόμασε Κόμμα Γκεζί, από την ονομασία ενός μικρού πάρκου της Κωνσταντινούπολης.

Μια ομάδα τούρκων μουσικών και καλλιτεχνών ίδρυσε ένα πολιτικό κόμμα το οποίο ονόμασε Κόμμα Γκεζί, από την ονομασία ενός μικρού πάρκου της Κωνσταντινούπολης, η προαναγγελθείσα καταστροφή του οποίου είχε δώσει το έναυσμα για το χωρίς προηγούμενο κύμα αντικυβερνητικής αμφισβήτησης του περασμένου Ιουνίου, έγινε σήμερα γνωστό από τους ιδρυτές.

"Θέλουμε όλοι να ζήσουμε σε μια δημοκρατική χώρα. Για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας κατεβήκαμε στους δρόμους και χάσαμε ζωές (...). Είναι τώρα καιρός να μπούμε στο κοινοβούλιο", τονίζουν οι ηγέτες του νέου κινήματος σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε στη σελίδα τους στο Facebook.

Την προεδρία του Κόμματος Γκεζί, το οποίο καταχωρίσθηκε επισήμως την 1η Οκτωβρίου στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, ανέλαβε ένας 37χρονος ταλαντούχος κιθαρίστας και συνθέτης της ροκ, ο Τζεμ Κιοκσάλ.

Το κίνημα έχει την πρόθεση να κατεβάσει υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές του 2015 με τη φιλοδοξία να αναθεωρήσει το τουρκικό Σύνταγμα για να το κάνει "πιο δημοκρατικό".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr