ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Ανησυχία για διαρροή ουρανίου σε εθνικό πάρκο

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2013, 12:06 / Ανανεώθηκε 8 Δεκεμβρίου 2013, 12:06
Αυστραλία: Ανησυχία για διαρροή ουρανίου σε εθνικό πάρκο
Facebook Twitter Whatsapp

Διαρροή ουρανίου σημειώθηκε στο ορυχείο Ranger που βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kakadu της Αυστραλίας (μέρος αναγνωρισμένο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά).

Διαρροή ουρανίου σημειώθηκε στο ορυχείο Ranger που βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kakadu της Αυστραλίας (μέρος αναγνωρισμένο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά).

Σύμφωνα με την εταιρία Energy Resources of Australia που λειτουργεί το ορυχείο, η διαρροή σημειώθηκε από δεξαμενή που έσπασε. Από την άμεση κινητοποίηση δεν υπάρχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Περιβάλλοντος, Γκρεγκ Χαντ έδωσε πάντως εντολή να διεξαχθεί άμεσα έρευνα ενώ οι Αβορίγινες της περιοχής εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η διαρροή στο εθνικό πάρκο της περιοχής.

Το Εθνικό Πάρκο Κακαντού, περιλαμβάνεται στα Μνημεία της Παγκόσμιας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όχι μόνο για την εκπληκτική βιοποικιλότητα και φυσική ομορφιά του, αλλά διότι αποτελεί ιερό τόπο για τους ιθαγενείς, καθώς είναι άμεσα συνδεμένος με τη γένεση του κόσμου την "εποχή των ονείρων".

Με έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το πάρκο αυτό που το διαχειρίζονται οι αυτόχθονες από κοινού με το κράτος, είναι ο μεγαλύτερος φυσικός δρυμός της Αυστραλίας. Οι σπηλιές του είναι γεμάτες με παμπάλαιες ζωγραφιές ξόρκια σε ώχρα, κόκκινο και μαύρο, που απεικονίζουν προσευχές και διηγούνται κυνήγια. Στα ανατολικά απλώνεται το Arnhem Escarpment, ένα διαβρωμένο και γεμάτο ρωγμές βραχώδες οροπέδιο με υπέροχους καταρράκτες. Με πλούσια χλωρίδα και πανίδα χάρη στο τροπικό κλίμα και την αέναη εναλλαγή βροχής και ξηρασίας, το Kakadu αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για πολλά είδη θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, αμφίβιων, ψαριών και εντόμων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr