ΔΙΕΘΝΗ

Άμεση αποχώρηση από την εξουσία του Γιανουκόβιτς, ζητά η Τιμοσένκο

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2013, 15:02 / Ανανεώθηκε 8 Δεκεμβρίου 2013, 15:02
Άμεση αποχώρηση από την εξουσία του Γιανουκόβιτς, ζητά η Τιμοσένκο
Facebook Twitter Whatsapp

Η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε γραπτό μήνυμα της που διάβασε η κόρη της Γεβγκένια ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, ζητεί την "άμεση" αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε γραπτό μήνυμα της που διάβασε η κόρη της Γεβγκένια ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, ζητεί την "άμεση" αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

"Στόχος μας είναι η άμεση αποχώρηση του ουκρανού προέδρου", τόνισε στο μήνυμά της η Τιμοσένκο. "Παραίτηση! παραίτηση!", φώναξε το πλήθος.

"Μην τα παρατάτε, μην κάνετε βήματα προς τα πίσω, μη διαπραγματεύεστε με την εξουσία αυτή που έχει βάψει με αίμα τα χέρια της. 'Εχουμε σήμερα να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια διεφθαρμένη δικτατορία και στην επιστροφή στο σπίτι μας, την Ευρώπη. Οι πιθανότητες να βρεθούμε σε μια μεσαιωνική δικτατορία είναι πολύ περισσότερες", πρόσθεσε.

"Ο Γιανουκόβιτς δε θα υπογράψει ποτέ τη σμφωνία σύνδεσης με την Ευρώπη, έχει αποφασίσει να προσχωρήσουμε σε μια λέσχη δικτατόρων", υπογράμμισε στο μήνυμά της η Τιμοσένκο.

"Ελευθερία στη Γιούλια", φώναγε το πλήθος.