ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρέντσι παρουσιάζει στον Ναπολιτάνο την κυβέρνησή του

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2014, 15:15 / Ανανεώθηκε 21 Φεβρουαρίου 2014, 15:15
Ο Ρέντσι παρουσιάζει στον Ναπολιτάνο την κυβέρνησή του
Facebook Twitter Whatsapp

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι για να παρουσιάσει την σύνθεση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο ο ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι για να παρουσιάσει την σύνθεση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος, θεωρώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνουμε καλή δουλειά», δήλωσε πριν λίγο ο Αντζελίνο Αλφάνο, επικεφαλής της «Νέας Κεντροδεξιάς».

Ο Αλφάνο πρόσθεσε ότι «δεν ζήτησε ποτέ να διατηρήσει τόσο το αξίωμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και εκείνο του υπουργού Εσωτερικών», αναφερόμενος στα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί στην απελθούσα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα.

Ο Ρέντσι, έπειτα από μια τελευταία σύσκεψη με τους συμμάχους του αργά χθες το βράδυ έκανε γνωστό ότι τα χρονικά περιθώρια για διαπραγματεύσεις και περαιτέρω απαιτήσεις έχουν εξαντληθεί πλέον, επισημαίνοντας πως η Ιταλία χρειάζεται άμεσα νέα κυβέρνηση.