current views are: 1

1 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση08:50

Αρσένι Γιάτσενιουκ: «Οι απόπειρες της Ρωσίας απέτυχαν»

Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας. 

Δημοσίευση 08:50’
αρθρο-newpost

Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας. 

Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας. Ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στις ρωσικές “προκλήσεις” στην Κριμαία και αρνείται να δώσει στρατιωτική απάντηση σε αυτές”. 

Ο Γιάτσενιουκ δήλωσε ότι η Ουκρανία αρνείται να απαντήσει “δια της στρατιωτικής ισχύος” στη ρωσική “πρόκληση” που είναι η ανάπτυξη ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας. 

“Η αδικαιολόγητη παρουσία ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία είναι μια πρόκληση” αλλά “οι απόπειρες προκειμένου η Ουκρανία να αντιδράσει δια της στρατιωτικής ισχύος απέτυχαν”, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας ουκρανικής κυβέρνησης που πραγματοποιείται με φόντο τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κριμαία. 

Το Κίεβο καταγγέλλει “ρωσική ένοπλη εισβολή” στην Κριμαία, τη ρωσόφωνη χερσόνησο στο νότο της Ουκρανίας που μαστίζεται από αποσχιστικές τάσεις και όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.


σχετικα αρθρα