ΔΙΕΘΝΗ

Η ουκρανική κυβέρνηση διώκει τον ναύαρχο Μπερεζόφσκι για εσχάτη προδοσία

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2014, 19:23 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2014, 20:07
Η ουκρανική κυβέρνηση διώκει τον ναύαρχο Μπερεζόφσκι για εσχάτη προδοσία
Facebook Twitter Whatsapp

Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ασκεί διαδικασία δίωξης για εσχάτη προδοσία εναντίον του επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, κατηγορώντας τον ότι παρέδωσε το αρχηγείο του, στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, μόλις κατά την δεύτερη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ασκεί διαδικασία δίωξης για εσχάτη προδοσία εναντίον του επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, κατηγορώντας τον ότι παρέδωσε το αρχηγείο του, στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, μόλις κατά την δεύτερη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του.

Ο ναύαρχος Ντένις Μπερεζόφσκι εμφανίστηκε στη ρωσική τηλεόραση να δηλώνει πίστη στη φιλορωσική κυβέρνηση της Κριμαίας.

Ρωσικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο στη Μαύρη Θάλασσα και έχουν καλέσει τις ουκρανικές δυνάμεις εκεί να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

«Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού από ρωσικές δυνάμεις του κεντρικού αρχηγείου του ναυτικού», ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι «αρνήθηκε να αντισταθεί και παρέδωσε τα όπλα του», δήλωσε η Βικτόρια Σιουμάρ, αναπληρώτρια γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Η εισαγγελία κίνησε μια ποινική δίωξη εναντίον του Ντένις Μπερεζόφσκι βάσει του άρθρου 111: εσχάτη προδοσία», πρόσθεσε η ίδια.

Ένας άλλος ναύαρχος, ο Σεργκέι Γκαϊντούκ, τοποθετήθηκε επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας.