current views are: 2

14 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση06:26

Γερμανικός Τύπος: «Γκέτσε, θεέ του ποδοσφαίρου!»

Αποθεώνει την Εθνική Γερμανίας ο σημερινός Τύπος της χώρας. 

Δημοσίευση 06:26’
αρθρο-newpost

Αποθεώνει την Εθνική Γερμανίας ο σημερινός Τύπος της χώρας. 

Αποθεώνει την Εθνική Γερμανίας ο σημερινός Τύπος της χώρας. Τα γερμανικά ΜΜΕ μεταφέρουν το πανηγυρικό κλίμα μετά την κατάκτηση του τέταρτου Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Εθνική Γερμανίας ενώ την παράσταση κλέβει ο Μάριο Γκέτσε που έβαλε και το γκολ της νίκης. 

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η  Frankfurter Allgemeine Zeitung στην ηλεκτρονική της έκδοση φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Λυτρωτής Γκέτσε – Η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια». Μάλιστα αναφέρεται στο γεγονός πως για πρώτη φορά ευρωπαϊκή ομάδα κατακτά τουρνουά στη Νότια Αμερική.  «Ο Μάριο Γκέτσε που είχε μπει ως αλλαγή κρίνει έναν δυνατό τελικό απέναντι στην Αργεντινή με ένα γκολ στην παράταση (…) Για πρώτη φορά μία ευρωπαϊκή ομάδα κατακτά ένα τουρνουά στη Νότια Αμερική» γράφει.  

Όσον αφορά στην Εθνική Αργεντινής η FAZ επισημαίνει ότι η γερμανική ομάδα «τα βρήκε σκούρα» για μεγάλο διάστημα απέναντι σε μία Αργεντινή, που παρουσιάστηκε «πολύ δυνατότερη από ό,τι περίμεναν πολλοί». 

Εύσημα στον Γκέτσε δίνει και η Bild η οποία χαρακτηρίζει τον ποδοσφαιριστή ως «Θεό του ποδοσφαίρου»! 

Από την πλευρά του το αθλητικό περιοδικό Kicker σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Παγκόσμιοι πρωταθλητές! Το ονειρικό γκολ του Γκέτσε κρίνει ένα θρίλερ για γερά νεύρα» αναφέρεται στην τέταρτη κατάκτηση του μουντιάλ από την Γερμανία. «Έγινε πραγματικότητα: μετά από 120 έντονα, μαχητικά και όχι πάντα υψηλού επιπέδου λεπτά απέναντι στους σκληρούς Αργεντινούς, η Γερμανία είναι για τέταρτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια (…) Στη γερμανική φανέλα θα αστράφτουν στο μέλλον τέσσερα αστέρια, ο Γιόαχιμ Λεβ περνά οριστικά στην ποδοσφαιρική ιστορία ως προπονητής που κατέκτησε παγκόσμιο πρωτάθλημα» γράφει. 

Τέλος,  το Spiegel Online κάνει λόγο για «δραματική νίκη εναντίον της Αργεντινής» γραφοντας χαρακτηριστικά: «Ναιιιιιι! Ο τίτλος είναι εδώ! Η Γερμανία γίνεται μετά το 1954, το 1974 και το 1990 για τέταρτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου».  

Τον Μάριο Γκέτσε αποθεώνει και το περιοδικό Focus: «Η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο Μάριο Γκέτσε μας εκτοξεύει στο τέταρτο αστέρι».


σχετικα αρθρα