current views are: 3

17 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση19:57

Μακελειό στη Γάζα – Σφυροκοπείται από θάλασσα, αέρα, ξηρά και με τοξικά αέρια

Χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιεί από το βράδυ της Πέμπτης ο ισραηλινός στρατός.

Δημοσίευση 19:57’
αρθρο-newpost

Χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιεί από το βράδυ της Πέμπτης ο ισραηλινός στρατός.

Χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιεί από το βράδυ της Πέμπτης ο ισραηλινός στρατός.

Σφοδρά πυρά πυροβολικού, μπαράζ των πυροβόλων πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας και από αέρος —με επιθετικά ελικόπτερα— πλήττουν θέσεις στη Γάζα κατά μήκος των συνόρων.

Τα Ισραηλινά στρατεύματα βρίσκονται στις ανατολικές περιοχές της Γάζας, όπου μάρτυρες κάνουν λόγο για ανταλλαγή πυρών με μαχητές της Χαμάς.
Υπάρχουν αναφορές από κατοίκους αλλά και ξένους ανταποκριτές για χρήση τοξικών αερίων.

Στη χερσαία επιχείρηση συμμετέχουν μονάδες «του πεζικού, των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού, του μηχανικού καθώς επίσης οι μυστικές υπηρεσίες με εναέρια και ναυτική υποστήριξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου του Ισραήλ.

 

 

Σύμφωνα με το Al Jazeera υπάρχουν αναφορές για έξι νεκρούςστη Γάζα, 3 στην περιοχή Μπέιτ Λαχία και 3 στη Ράφα.
 

Σύμφωνα με την Haaretz, χτυπήθηκε νοσοκομείο αποκατάστασης στην Al Wafa, με άγνωστο αριθμό ανθρώπων να έχει τραυματιστεί. Νωρίτερα σήμερα και προτού ξεκινήσει η επίθεση, το Αljazeera μετέδιδε ότι ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει την εκκένωση του νοσοκομείου, με τον υπεύθυνο να αρνείται αφού πολλοί από τους 17 ασθενείς ήταν είτε με αναπνευστήρες ή ανίκανοι να κινηθούν.  

 

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας είχαν προειδοποιηθεί να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε μέσω Twitter ότι «μια μεγάλη δύναμη μόλις άρχισε μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ξεκίνησε μια νέα φάση της Επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή».

«Τώρα συνεχίζουμε με χερσαίες δυνάμεις για να πλήξουμε τις υποδομές των τρομοκρατών, τις υποδομές της Χαμάς σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει στόχο την ανατροπή της Χαμάς επισήμανε.

Χαμάς: Η χερσαία επίθεση θα έχει φοβερές συνέπειες

Η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε απόψε θα έχει «φοβερές συνέπειες», προειδοποίησε η Χαμάς, δείχνοντας ότι δεν θα μει΄νει με σταυρωμένα τα χέρια.

Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θύλακα αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

«Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας» την οποία διέταξε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς.

 


σχετικα αρθρα