current views are: 1

18 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση16:30

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη Γάζα- Αυξάνονται τα θύματα

Σήραγγες τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα-σύμφωνα με το Ισραήλ-κατέστρεψαν την Παρασκευή οι στρατιώτες που εισέβαλαν στη Γάζα.

Δημοσίευση 16:30’
αρθρο-newpost

Σήραγγες τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα-σύμφωνα με το Ισραήλ-κατέστρεψαν την Παρασκευή οι στρατιώτες που εισέβαλαν στη Γάζα.

Σήραγγες τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα-σύμφωνα με το Ισραήλ-κατέστρεψαν οι στρατιώτες που εισέβαλαν στη Γάζα, με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει δραματικά.

Πρόκειται για τα πεπραγμένα της δεύτερης μέρας της χερσαίας επιχείρησης η οποία έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιους.

Μεταξύ των νεκρών Παλαιστίνιων περιλαμβάνονται 3 έφηβοι, ηλικίας 12 έως 16 ετών, που σκοτώθηκαν  από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης κοντά στη Μπέιτ Χανούν, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, 

Πέντε άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός βρέφους 5 μηνών, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών στη Ράφα

Αργότερα,  άλλοι 3 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 2 παιδιών ηλικίας 4 και 7 ετών, σκοτώθηκαν από τα πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Τα παιδιά, δύο αδέλφια, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού στη Σετζάιγια, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, και ένας άνδρας περίπου 20 ετών έχασε την ζωή του σε έναν άλλο βομβαρδισμό στη Ράφα, στα νότια του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Παράλληλα, τουλάχιστον πέντε μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός ισραηλινού άρματος μάχης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής.

Τα πέντε μέλη της οικογένειας του Άμπου Τζούραντ, δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στο Μπέιτ Χανούν που χτυπήθηκε από την οβίδα ενός άρματος, είπε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι να διευρύνουμε τις επιχειρήσεις 

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να αποφευχθεί η κλιμάκωση και να προστατευτούν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι είναι έτοιμος να «διευρύνει» περαιτέρω την επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές της Χαμάς.

Συνολικά 285 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 2.050 έχουν τραυματιστεί από την 8η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση με τον κωδικό «Προστατευμένη Παρυφή»

Επί δέκα ημέρες το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές πριν προχωρήσει σε χερσαία εισβολή το βράδυ της Πέμπτης. 

Η τραγωδία των αμάχων 

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Γάζα, οι άμαχοι αντιπροσωπεύουν το 80% και πλέον των θυμάτων της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ.

Καθώς φεύγουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς ή εγκαταλείπουν τα κατεστραμμένα σπίτια τους, περίπου 30.000 κάτοικοι έχουν καταφύγει στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, σε μια περιοχή έκτασης 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου συνωστίζονται σε δύσκολες συνθήκες 1,8 εκατ. άνθρωποι που είναι αντιμέτωποι με τον ισραηλινό αποκλεισμό εδώ και χρόνια.

Στην Σατζάγια, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους παίρνοντας μαζί τους τρόφιμα, μαγειρικά σκεύη, ρούχα και κουβέρτες.

Και στην Χαν Γιούνες περίπου 1500 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στα σχολεία που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Χτυπούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και δεν έχουμε ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Οι οβίδες αφήνουν πίσω έναν λευκό καπνό που μας πνίγει» περιέγραψε η Γκάντα Νάτζαρ, 39 ετών, που έφθασε σε ένα από τα σχολεία «μέσα σε ένα ασθενοφόρο».


σχετικα αρθρα