ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα: Απείλησε με νέες κυρώσεις τη Ρωσία

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 19:35 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 20:45
Ομπάμα: Απείλησε με νέες κυρώσεις τη Ρωσία
Facebook Twitter Whatsapp

Να ασκήσει πιέσεις στους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, ώστε να συνεργαστούν με τους διεθνείς εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει την έρευνα για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines κάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να ασκήσει πιέσεις στους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, ώστε να συνεργαστούν με τους διεθνείς εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει την έρευνα για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines κάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε διάγγελμά του, ο Ομπάμα υπογράμμισε πως οι αντάρτες δεν επιτρέπουν στους επιθεωρητές να προσεγγίσουν το σημείο όπου έπεσε το Boeing 777 και μάλιστα κατά διαστήματα πυροβολούν στον αέρα. "Τι προσπαθούν να κρύψουν;" διερωτήθηκε.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν ευθύνη να πείσουν τους αυτονομιστές να συνεργαστούν με τους επιθεωρητές και να σταματήσουν να την παρακωλύουν την έρευνα. 

Υπογράμμισε ότι οι επιθεωρητές χρειάζεται να έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.

"Ο πρόεδρος Πούτιν λέει ότι είναι υπέρ μιας αληθινής έρευνας όμως τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις: επαφίεται στη Ρωσία να επιμείνει ώστε οι αυτονομιστές (...) να διασφαλίσουν στους ερευνητές άμεση και πλήρη πρόσβαση στο χώρο της συντριβής" της πτήσης ΜΗ17, ανέφερε.

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει να στηρίζει τους αυτονομιστές, τότε το μόνο που θα επιτύχει είναι να απομονωθεί ακόμη περισσότερο και να αυξήσει το κόστος που υφίσταται.