current views are: 2

22 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση11:22

ΙΑΤΑ: Καταγγέλει εμπόδια στην έρευνα για το Boeing

Την έρευνα για τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 στην ανατολική Ουκρανία κατήγγειλε σήμερα η ΙΑΤΑ.

Δημοσίευση 11:22’
αρθρο-newpost

Την έρευνα για τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 στην ανατολική Ουκρανία κατήγγειλε σήμερα η ΙΑΤΑ.

Την έρευνα για τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 στην ανατολική Ουκρανία κατήγγειλε σήμερα η ΙΑΤΑ, η διεθνής ένωση αερομεταφορών, ενώ ζήτησε οι σοροί των θυμάτων να παραδοθούν γρήγορα στις οικογένειες.

Η τραγωδία της πτήσης ΜΗ17 αποτελεί ύβρη. Το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκε ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν θύματα ενός ειδεχθούς εγκλήματος”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ Τόνι Τάιλερ. Το αεροσκάφος “είχε σαφώς αναγνωριστεί ως εμπορική πτήση και καταρρίφθηκε κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των κανόνων και των συμβάσεων”, ενώ πετούσε σε ύψος που θεωρείτο “ασφαλές”.

“Ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες, οι σοροί των θυμάτων πρέπει να παραδοθούν στους οικείους τους με σεβασμό. Εδώ και τουλάχιστον τέσσερις ημέρες παρακολουθήσαμε εικόνες φρίκης από το σημείο του δυστυχήματος”, δήλωσε ο Τάιλερ ζητώντας από τις κυβερνήσεις να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν τα θύματα και τις οικογένειές τους με την αξιοπρέπεια την οποία αξίζουν, “αυτό περιλαμβάνει την κατεπείγουσα εγγύηση της ασφάλειας του χώρου” της συντριβής.

“Η έρευνα πρέπει επίσης να αρχίσει γρήγορα”, με πλήρη ελευθερία πρόσβασης και δράσης, υπογράμμισε ο Τάιλερ, ο οποίος κατήγγειλε “ενέργειες” που καθυστέρησαν την πρόοδο της έρευνας χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει.


σχετικα αρθρα