ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα - Πεδίο μάχης γηροκομείο

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2014, 13:53 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2014, 18:09
Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα - Πεδίο μάχης γηροκομείο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο άμαχος πληθυσμός εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο άμαχος πληθυσμός εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Το πρωί σε νέα επιδρομή ισραηλινών αρμάτων μάχης σκοτώθηκαν πέντε παλαιστίνιοι ανάμεσά τους δύο παιδάκια

Από το μεσημέρι, Ισραηλινοί στρατιώτες μάχονται με Παλαιστίνιους ενόπλους σε νοσοκομείο που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, Παλαιστίνιοι πυροβολούν από την οροφή και τα παράθυρα του γηριατρικού νοσοκομείου αποκατάστασης «Ουάφα» και οι Ισραηλινοί στρατιώτες ρίχνουν βλήματα «ανταποδίδοντας τα πυρά».

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν απομακρυνθεί όλοι οι ασθενείς και τα μέλη του προσωπικού από το νοσοκομείο αυτό, το οποίο είχε πληγεί από βλήματα τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτή την ώρα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ όπου θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για εγκλήματα πολέμου που ενδεχομένως έχει διαπράξει το Ισραήλ στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί σημειώθηκε επίθεση στο Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας κατά τη 16η ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του θυλάκου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κούντρα.

Τα πτώματα των πέντε Παλαιστινίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ του Χάν Γιούνις. Ο θάνατός τους αυξάνει σε τουλάχιστον 644 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη, στις 8 Ιουλίου, των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ. Στο ίδιο διάστημα έχουν σκοτωθεί 31 Ισραηλινοί, οι 29 από τους οποίους ήταν στρατιώτες.

Κέρι: Υπάρχουν ενδείξεις για τερματισμό της σύρραξης 

Την εκτίμηση ότι έχουν γίνει κάποια βήματα για τερματισμό της σύρραξης στη Λωρίδα της Γάζας έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι

«Κάναμε βεβαίως κάποια βήματα μπροστά. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», είπε ο Κέρι λίγη ώρα μετά την άφιξή του στην Ιερουσαλήμ όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν.

Ναβί Πιλάι: Να ερευνηθούν τυχόν εγκλήματα πολέμου

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για εγκλήματα πολέμου που ενδεχομένως έχει διαπράξει το Ισραήλ στη Γάζα, ενώ κατήγγειλε ταυτόχρονα τις επιθέσεις με ρουκέτες και όλμους που πραγματοποιεί η Χαμάς αδιακρίτως εναντίον κατοικημένων περιοχών του Ισραήλ, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές αμάχων. 

Επικαλούμενη πρόσφατες περιπτώσεις καταστροφών σπιτιών και αμάχων που σκοτώθηκαν, μεταξύ τους πολλά παιδιά, στη Λωρίδα της Γάζας, η Πιλάι δήλωσε ότι υπάρχει "ισχυρή πιθανότητα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο να έχει παραβιαστεί, κατά τρόπο που ενδεχομένως συνιστά εγκλήματα πολέμου" και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για καθένα από τα περιστατικά αυτά.