ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Μεγάλη νίκη η αναστολή των πτήσεων στο Ισραήλ

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2014, 20:46 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2014, 20:46
Χαμάς: Μεγάλη νίκη η αναστολή των πτήσεων στο Ισραήλ
Facebook Twitter Whatsapp

«Mεγάλη νίκη» χαρακτήρισε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς την αναστολή των πτήσεων από και προς το Ισραήλ, λόγω του αιματοκυλίσματος στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Mεγάλη νίκη» χαρακτήρισε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς την αναστολή των πτήσεων από και προς το Ισραήλ, λόγω του αιματοκυλίσματος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Ισραήλ είναι μια μεγάλη νίκη για την αντίσταση και το αποκορύφωμα της αποτυχίας του Ισραήλ», ανέφερε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς, σε ανακοίνωσή του.

Μια ρουκέτα που ερρίφθη από τη Γάζα έπεσε την Τρίτη σε μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, προκαλώντας την αναστολή των πτήσεων των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών και αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς και από το Ισραήλ για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Κόλπου (1990-1991).

Η απόφαση για την αναστολή των πτήσεων εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και σήμερα.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας την 8η Ιουλίου περίπου 2.120 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων οι 1.752 έχουν πέσει στην ισραηλινή επικράτεια και 433 έχουν αναχαιτιστεί από το σύστημα πυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.