current views are: 2

3 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση10:27

Ταϊλάνδη: Έρανος για αγοράκι με σύνδρομο Down που εγκαταλείφθηκε

Ένα ζευγάρι Αυστραλών που απέκτησε δίδυμα με παρένθετη μητέρα, απέρριψε τελικά το ένα αγοράκι όταν γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, παίρνοντας μόνο την υγιή αδελφή του.

Δημοσίευση 10:27’
αρθρο-newpost

Ένα ζευγάρι Αυστραλών που απέκτησε δίδυμα με παρένθετη μητέρα, απέρριψε τελικά το ένα αγοράκι όταν γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, παίρνοντας μόνο την υγιή αδελφή του.

Ένα ζευγάρι Αυστραλών που απέκτησε δίδυμα με παρένθετη μητέρα, απέρριψε τελικά το ένα αγοράκι όταν γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, παίρνοντας μόνο την υγιή αδελφή του.

Το αγοράκι έχει ανάγκη από επείγουσα ιατρική φροντίδα και όπως είπε η Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα του, η 21 έτους Παθαραμόν Τζάνμπουα, η οποία αποφάσισε να το μεγαλώσει μόνη της, έχουν ήδη συγκεντρωθεί σχεδόν 200.000 δολάρια από έρανο που έκανε αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο μικρός Γκάμι, ο οποίος μεταφέρθηκε την Παρασκευή σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ, εκτός από το σύνδρομο Ντάουν πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια και λοίμωξη του αναπνευστικού. Η Τζάνμπουα είπε ότι ένα ζευγάρι, που διατήρησε την ανωνυμία του, την πλήρωσε για να κυοφορήσει ένα γονιμοποιημένο έμβρυο.

Η υπόθεση προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή και εκκλήσεις για την αναθεώρηση των νόμων που ισχύουν για τέτοιες περιπτώσεις σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία.

Η αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση “Hands Across the Water”, η οποία βοηθάει παιδιά στην Ταϊλάνδη, ξεκίνησε εκστρατεία μέσω Διαδικτύου για τη συγκέντρωση χρημάτων όταν έγινε γνωστή η υπόθεση.

Η παρένθετη μητέρα είπε ότι το ζευγάρι της υποσχέθηκε αρχικά 11.000 δολάρια για να κυοφορήσει το γονιμοποιημένο τους έμβρυο κι επιπλέον 4.000 όταν έγινε γνωστό ότι κυοφορούσε δίδυμα. Το ζευγάρι της ζήτησε να υποβληθεί σε άμβλωση όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν για την πάθηση του αγοριού τέσσερις μήνες αφότου έμεινε έγκυος. Ομως εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις βουδιστικές της απόψεις.

Οι βιολογικοί γονείς του Γκάμι τον απέρριψαν όταν γεννήθηκε με Ντάουν κι η υπηρεσία που είχε αναλάβει τη διεκπαιρέωση της κατέβαλε τελικά μικρότερο ποσό από το υποσχεθέν, υποστηρίζει η ίδια.


σχετικα αρθρα