current views are: 2

6 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση08:09

Αναλαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Καθήκοντα ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση στη Βουλγαρία που διόρισε  ο πρόεδρος της χώρας ώστε να προετοιμάσει την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Δημοσίευση 08:09’
αρθρο-newpost

Καθήκοντα ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση στη Βουλγαρία που διόρισε  ο πρόεδρος της χώρας ώστε να προετοιμάσει την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Καθήκοντα ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση στη Βουλγαρία που διόρισε ο πρόεδρος της χώρας ώστε να προετοιμάσει την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση

Επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης είναι ο Γκεόργκι Μπλιζνάσκι ενώ σήμερα αναμένεται να προκηρυχθούν και επίσημα οι πρόωρες εκλογές που προγραμματίζονται για τις  5 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας όρισε τον Μπλιζνάσκι νέο πρωθυπουργό με τέσσερις αντιπροέδρους, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τις οικονομικές και κοινωνικές υποθέσεις, τη χρηματοδότηση από την ΕΕ, τη δικαιοσύνη, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ασφάλεια της χώρας.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι τόνισε ότι παρά τη βαριά πολιτική, οικονομική και θεσμική κρίση, στην οποία ο ίδιος και το επιτελείο του βρήκαν τη χώρα πριν από έναν χρόνο, κατάφεραν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και να πετύχουν τους βασικούς τους στόχους.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη βελτίωση των δεικτών επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και εκείνων του χρηματιστηρίου της Σόφιας ως αποτέλεσμα, όπως υπογράμμισε, των μέτρων της κυβέρνησης για εξομάλυνση των πληρωμών του Δημοσίου και έγκαιρη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπλιζνάσκι ανέφερε ότι στη διάρκεια της δίμηνης θητείας της, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη διοργάνωση έντιμων εκλογών «χωρίς υπέρμετρες προσδοκίες» όπως τόνισε.

Οι πολιτικοί ηγέτες της Βουλγαρίας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων Novinite, συμφώνησαν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά την κατάρρευση του συνασπισμού των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων τον περασμένο Ιούνιο και την παραίτηση της κυβέρνησης υπό τον Πλάμεν Ορεσάρσκι έναν μήνα αργότερα.


σχετικα αρθρα