current views are: 1

9 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:09

Φυλάκιση 20 ετών σε ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Σε φυλάκιση 20 ετών καταδικάστηκε ένας εκ των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, για την  δολοφονίας δύο αστυνομικών.

Δημοσίευση 19:09’
αρθρο-newpost

Σε φυλάκιση 20 ετών καταδικάστηκε ένας εκ των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, για την  δολοφονίας δύο αστυνομικών.

Σε φυλάκιση 20 ετών καταδικάστηκε ένας εκ των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, για τη δολοφονία δύο αστυνομικών.

Ο Μοχάμεντ Αλ Μπελτάτζι και ο ιερωμένος Σάφουατ Χεγκάζι καταδικάστηκαν για την απόπειρα κατά αστυνομικών στις διαδηλώσεις εναντίον της ανατροπής του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στις 3 Ιουλίου 2013.

Αξιωματούχοι στην Αίγυπτο, η οποία χαρακτηρίζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους τρομοκρατική οργάνωση, έχουν επανειλημμένως υποστηρίξει ότι ορισμένοι διαδηλωτές ήταν ένοπλοι και άνοιξαν πυρ εναντίον της αστυνομίας και των στρατιωτών.

Δύο γιατροί, οι οποίοι πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους διαδηλωτές σε νοσοκομεία εκστρατείας στη διάρκεια των συγκρούσεων – οι Μοχάμεντ Ζενάτι και Αζίμ Μοχάμεντ – καταδικάστηκαν με τις ίδιες κατηγορίες σε 15ετή κάθειρξη.

Ο Αλ Μπελτάτζι υπήρξε δριμύς επικριτής της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι, την οποία ενορχήστρωσε ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι, ο οποίος στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της χώρας.

Ο Χεγκάζι, που βρίσκεται στη λίστα με τα πρόσωπα των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στη Μεγάλη Βρετανία για «υποκίνηση μίσους», υπήρξε υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων και σύμβουλος Τύπου τους.

Συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στη Λιβύη. 


σχετικα αρθρα