ΔΙΕΘΝΗ

Διπλασιάστηκαν οι αντισημιτικές επιθέσεις στη Γαλλία

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2014, 16:28 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2014, 16:28
Διπλασιάστηκαν οι αντισημιτικές επιθέσεις στη Γαλλία
Facebook Twitter Whatsapp

Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα περιστατικά αντισημιτικού χαρακτήρα στη Γαλλία.

Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα περιστατικά αντισημιτικού χαρακτήρα στη Γαλλία, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014, με ένα ποσοστό της αύξησης αυτής να οφείλεται στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση. 

Το Συμβούλιο των Εβραϊκών Οργανώσεων της Γαλλίας (Crif), η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη, έκανε λόγο για «μαζικό φαινόμενο».

Πεντακόσια είκοσι επτά περιστατικά (ενέργειες ή απειλές) αντισημιτικού χαρακτήρα καταγράφθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Ιουλίου 2014, έναντι 276 τους πρώτους επτά μήνες του 2013, διευκρίνισε το συμβούλιο, επικαλούμενο τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε η Υπηρεσία Προστασίας της εβραϊκής κοινότητας (SPCJ) όπως τα υπολόγισε βάση των δεδομένων που δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο απολογισμός αυτός καταδεικνύει μια σημαντικότερη άνοδο των περιστατικών βίας (βιαιοπραγίες, επιθέσεις ή απόπειρες επιθέσεων, εμπρησμοί, φθορές και βανδαλισμοί) καθώς σημείωσαν αύξηση 126%, σε σύγκριση με τις απειλές (λεκτικές απειλές, κινήσεις, φυλλάδια, μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνθημάτων σε τοίχους..: +79%).

«Οι ενέργειες αυτές, λόγω του μεγέθους τους και κυρίως λόγω της βιαιότητάς τους επιδεινώνουν την αυξανόμενη ανησυχία που πνίγει καθημερινά τους Εβραίους της Γαλλίας και επιβαρύνουν το μέλλον τους» υπογραμμίζει το Crif.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr