ΔΙΕΘΝΗ

ΠΓΔΜ: Ύποπτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Έμπολα - Σε δύο ημέρες οριστικές απαντήσεις

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2014, 20:03 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2014, 04:32
ΠΓΔΜ: Ύποπτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Έμπολα - Σε δύο ημέρες οριστικές απαντήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ασθενής που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης των Σκοπίων με συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά του Έμπολα απεβίωσε σήμερα, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ασθενής που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης των Σκοπίων με συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά του ιού Έμπολα απεβίωσε σήμερα, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.

Η επικεφαλής της επιτροπής μολυσματικών ασθενειών της ΠΓΔΜ, Γιαντράνκα Κόστοφσκα δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή και δείγματα θα αποσταλούν για ανάλυση σε εργαστήριο στη Γερμανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 58χρονου Βρετανού. 

Τα αποτελέσματα από το εργαστήριο της Γερμανίας αναμένονται σε 48 ώρες και τότε, θα γίνει γνωστό αν ο ασθενής προσβλήθηκε και κατέληξε από τον ιό Έμπολα, ή από κάποιον άλλο θανατηφόρο ιό.

Η κυρία Κόστοφσκα συμπλήρωσε ότι ο ασθενής που απεβίωσε εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων με ελαφρύ πυρετό, όμως η κλινική εικόνα που παρουσίασε, σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα και την γρήγορη κατάληξη του οδηγούν τις υγειονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν το περιστατικό ως πιθανό κρούσμα του ιού.

Ο ασθενής που απεβίωσε ταξίδεψε στην ΠΓΔΜ στις 2 Οκτωβρίου μαζί με ένα συνεργάτη του, επίσης από τη Βρετανία, ο οποίος νοσηλεύεται κι αυτός στο νοσοκομείο των Σκοπίων και ο οποίος κατέθεσε ότι ταξίδεψαν στα Σκόπια κατευθείαν από τη Βρετανία. 

Ωστόσο, η κυρία Κόστοφσκα ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο ασθενής που απεβίωσε είχε ταξιδέψει το προηγούμενο διάστημα στη Νιγηρία.

Διέμεινε μαζί με το συνεργάτη του σε ένα μικρό ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο των Σκοπίων και όπως είπε η επικεφαλής της επιτροπής μολυσματικών ασθενειών της ΠΓΔΜ ήταν χρόνια αλκοολικός.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με αυτόν έχουν τεθεί σε καραντίνα.