current views are: 2

13 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση04:58

Νέο κρούσμα Έμπολα – Νοσοκόμα από το Τέξας προσβλήθηκε από τον ιό

Από τον ιό Έμπολα προσβλήθηκε μια νοσηλεύτρια στο Τέξας των ΗΠΑ. 

Δημοσίευση 04:58’
αρθρο-newpost

Από τον ιό Έμπολα προσβλήθηκε μια νοσηλεύτρια στο Τέξας των ΗΠΑ. 

Από τον ιό Έμπολα προσβλήθηκε μια νοσηλεύτρια στο Τέξας των ΗΠΑ. Η νοσηλεύτρια φρόντιζε τον Λιβεριανό ασθενή, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πέθανε εξαιτίας του ιού. Το νέο αυτό κρούσμα αυξάνει τις ανησυχίες σχετικά με το πώς παραβιάστηκαν οι ιατρικές οδηγίες που είχαν δοθεί με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. 

Συγκεκριμένα, από την ώρα που ανακοινώθηκε το περιστατικό η διοίκηση του Νοσοκομείου Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας, έχει δεχθεί επικρίσεις σχετικά με τον χειρισμό της κατάστασης. 

Τα στοιχεία της γυνα΄ικας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, όμως είναι το πρώτο κρούσμα επί αμερικανικού εδάφους. ΗΗ νοσοκόμα είχε στενή και καθημερινή επαφή με τον Λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν κατά τη διάρκεια της 11μερης νοσηλείας του, ο οποίος κατέληξε την περασμένη Τετάρτη, δήλωσαν οι αρχές.  

Η νέα υπόθεση οδήγησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να διατάξει τις ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας ώστε το αμερικανικό ιατρικό σύστημα να είναι έτοιμο να ακολουθήσει τα σωστά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του ιού, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος. 

Από την πλευρά του ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Τόμας Φρίντμαν, δήλωσε ότι πιθανόν πρόκειται για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας, κάτι που ίσως σημαίνει πως και άλλοι νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα.  

«Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αρχικού ασθενούς στο Ντάλας, αλλά σε κάποιο σημείο παραβιάστηκε το πρωτόκολλο που οδήγησε σε αυτό το νέο περιστατικό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Πάντως οι υπάλληλοι του νοσοκομείου δήλωσαν ότι η γυναίκα φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της θεραπείας του Λιβεριανού ασθενούς.  

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα της έκθεσης των νοσηλευτών στον ιό, διότι εάν αυτό το άτομο μολύνθηκε από τον Έμπολα, το ίδιο θα μπορούσε να έχει συμβεί και σε άλλους», δήλωσε ο Φρίντμαν. Ο ίδιος δήλωσε ότι ένας ακόμα υπάλληλος του νοσοκομείου, ο οποίος πιθανόν είχε έρθει σε επαφή με τη νοσηλεύτρια και θα μπορούσε να έχει προσβληθεί από τον ιό, παρακολουθείται. 


σχετικα αρθρα