current views are: 3

21 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση16:50

Κατέληξε ο ένας καναδός στρατιώτης που χτυπήθηκε από ισλαμιστή

Δεν τα κατάφερε ο ένας από τους δύο καναδούς στρατιώτες που χτυπήθηκαν εκ προθέσεως από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 25χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται να είχε ασπαστεί μια ακραία εκδοχή του Ισλάμ. 

Δημοσίευση 16:50’
αρθρο-newpost

Δεν τα κατάφερε ο ένας από τους δύο καναδούς στρατιώτες που χτυπήθηκαν εκ προθέσεως από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 25χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται να είχε ασπαστεί μια ακραία εκδοχή του Ισλάμ. 

Δεν τα κατάφερε ο ένας από τους δύο καναδούς στρατιώτες που χτυπήθηκαν εκ προθέσεως από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 25χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται να είχε ασπαστεί μια ακραία εκδοχή του Ισλάμ. Πρόκειται για το πρώτο συμβάν αυτού του είδους που καταγράφεται στον Καναδά αφότου η χώρα εντάχθηκε στη διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο ένας από τους δύο στρατιώτες υπέκυψε αργά τη Δευτέρα. Το όνομά του, η ηλικία του και ο βαθμός του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο 25χρονος, που χτύπησε εκ προθέσεως με το αυτοκίνητό του τους δύο στρατιώτες την ώρα που περπατούσαν κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Σεν-Ζαν-σιρ-Ρισελιέ, κοντά στο Κεμπέκ, σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών λίγο αργότερα.

Στο μεταξύ ο καναδός ομοσπονδιακός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Στίβεν Μπλέινι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η επίθεση αυτή «σχετίζεται ξεκάθαρα με την τρομοκρατική ιδεολογία».

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι παίρνουμε την τρομοκρατική απειλή πολύ σοβαρά υπόψη μας. Η τραγωδία αυτή μας υπενθυμίζει με επώδυνο τρόπο ότι αυτή η απειλή είναι απολύτως πραγματική», πρόσθεσε ο Μπλέινι.

Το γραφείο του καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ ανακοίνωσε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν γνωστός στις ομοσπονδιακές αρχές και ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι «ριζοσπαστικοποιήθηκε», χρησιμοποιώντας έναν όρο τον οποίο χρησιμοποιεί η καναδική κυβέρνηση για να χαρακτηρίσει όσους υποστηρίζουν ακραίες εκδοχές του Ισλάμ.

Τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές από την αστυνομία, αναφέρουν ότι ο 25χρονος είναι ο Μαρτίν Κουτίρ-Ρουλό, κάτοικος του Σεν-Ζαν-σιρ-Ρισελιέ, ενώ επεσήμαναν ότι διατηρούσε σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με το όνομα Άχμαντ Ρουλό.

Πάντως ο Μπλέινι αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα της αστυνομίας για την επίθεση και δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες οι καναδικές αρχές είχαν κατασχέσει το διαβατήριο του Ρουλό νωρίτερα φέτος.


σχετικα αρθρα