current views are: 2

5 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:01

Εξιτήριο για την ισπανίδα νοσοκόμα που είχε προσβληθεί από Έμπολα

Εξιτήριο έλαβε σήμερα από το νοσοκομείο της Μαδρίτης, όπου νοσηλευόταν, η ισπανίδα νοσοκόμα, που έγινε ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε εκτός Αφρικής από τον ιό Έμπολα. 

Δημοσίευση 17:01’
αρθρο-newpost

Εξιτήριο έλαβε σήμερα από το νοσοκομείο της Μαδρίτης, όπου νοσηλευόταν, η ισπανίδα νοσοκόμα, που έγινε ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε εκτός Αφρικής από τον ιό Έμπολα. 

Εξιτήριο έλαβε σήμερα από το νοσοκομείο της Μαδρίτης, όπου νοσηλευόταν, η ισπανίδα νοσοκόμα, που έγινε ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε εκτός Αφρικής από τον ιό Έμπολα

Η Τερέσα Ρομέρο είχε περιθάλψει τον Ισπανό ιεροκήρυκα ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία και μεταφέρθηκε στην Ισπανία για θεραπεία. Αργότερα ο ιεροκήρυκας πέθανε.

Η Ρομέρο προσφέρθηκε να δώσει αίμα για να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία και άλλων ασθενών του θανατηφόρου ιού, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, οι μεταγγίσεις αίματος από επιζώντες της επιδημίας ενδέχεται να αποτρέπει ή να θεραπεύει τη μόλυνση.

«Αν το γεγονός ότι μολύνθηκα αποδειχθεί να έχει και κάποια χρησιμότητα, όπως το να μάθουμε περισσότερα για την ασθένεια, ή αν το αίμα μου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία άλλων ανθρώπων, θα είμαι διαθέσιμη μέχρι την τελευταία μου ρανίδα», είπε η νοσοκόμα καθώς αναχωρούσε από το νοσοκομείο Κάρλος Γ’.

«Είμαι ακόμη πολύ αδύναμη», πρόσθεσε η Ρομέρο που καθόταν σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, παρόλο που οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν είναι πλέον φορέας του ιού εδώ και δύο εβδομάδες.

Εξάλλου σήμερα η Ισπανίδα νοσοκόμα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι πήγε στραβά και πώς μολύνθηκε από τον ιό. «Δεν ξέρω τι έγινε λάθος ή αν κάτι απέτυχε», είπε.

Η Ρομέρο ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό που την περιέθαλψε, αλλά κατήγγειλε τη διαχείριση του νοσοκομείου για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση. «Απέδειξαν ότι διαθέτουμε το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο», σχολίασε. «Είναι επαγγελματίες οι οποίοι, παρά τις καταστροφικές ενέργειες της διαχείρισης, είναι ικανοί να κάνουν θαύματα. Είμαι ένα από αυτά».

Ο σύζυγος της Ρομέρο, ο Χαβιέρ Λιμόν, που είχε τεθεί σε καραντίνα μετά τη διάγνωση της συζύγου του, είπε πρόσφατα ότι η οικογένειά θα στραφεί δικαστικά εναντίον των αρχών.

«Οι δικηγόροι θα είναι αυτοί που θα (σας) ενημερώσουν για τα επόμενα βήματα», σημείωσε η νοσοκόμα. «Τώρα είναι η ώρα να ξεκουραστώ, να αναρρώσω ώστε να μπορέσω να μοιραστώ την εμπειρία μου».


σχετικα αρθρα