ΔΙΕΘΝΗ

Κυπριακό: Το συντομότερο η επανάληψη των συνομιλιών, λέει ο σύμβουλος του ΟΗΕ

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 22:25 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 22:25
Κυπριακό: Το συντομότερο η επανάληψη των συνομιλιών, λέει ο σύμβουλος του ΟΗΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Το ενδεχόμενο να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό το θέμα του φυσικού αερίου εξαρτάται από τις δύο πλευρές ξεκαθάρισε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ τουΟΗΕ Έσπεν Άιντε, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ενδεχόμενο να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό το θέμα του φυσικού αερίου εξαρτάται από τις δύο πλευρές ξεκαθάρισε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ τουΟΗΕ Έσπεν Άιντε, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες από τις επαφές καθώς ακόμη διεξάγει συνομιλίες, επισημαίνοντας ότι έχει μία σειρά από ιδέες και τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Άϊντε ανέφερε ότι από τις επαφές του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, είναι ξεκάθαρο ότι και «οι δύο ηγέτες συμφωνούν ότι το θέμα των υδρογονανθράκων θα αποτελεί μέρος του κοινού μέλλοντος μιας ενωμένης Κύπρου». Υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά στο μέλλον, αλλά σχεδόν καμία συμφωνία για το παρόν, σημείωσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr