ΔΙΕΘΝΗ

Στα πρόθυρα επισιτιστικής κρίσης η δυτική Αφρική

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 18:53 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 18:02
Στα πρόθυρα επισιτιστικής κρίσης η δυτική Αφρική
Facebook Twitter Whatsapp

Στα πρόθυρα μιας μεγάλης επισιτιστικής κρίσης βρίσκεται η δυτική Αφρική λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα, προειδοποίησε αξιωματούχος του ΟΗΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα πρόθυρα μιας μεγάλης επισιτιστικής κρίσης βρίσκεται η δυτική Αφρική λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα, προειδοποίησε αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Μάλιστα, όπως είπε ενδέχεται να κάνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εξαρτώνται από επισιτιστική βοήθεια.

«Οι γεωργοί στη δυτική Αφρική έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση αυτή, με τον φόβο και τον πανικό να είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείψουν τη γη τους», δήλωσε η Χιλάλ Έλβερ ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή.Αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή τροφίμων και οι τιμές τους έχουν αυξηθεί ραγδαία στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, πρόσθεσε η Έλβερ.

Το εισόδημα των δύο τρίτων των κατοίκων της δυτικής Αφρικής εξαρτάται από τη γεωργία, γεγονός που την καθιστά τον πιο σημαντικό οικονομικό τομέα της περιοχής.

Παράλληλα είναι πιο δύσκολο για τους κατοίκους της περιοχής να πληρώσουν για τα τρόφιμα που χρειάζονται, καθώς τα οικονομικά των χωρών τους έχουν πληγεί εξαιτίας της αυξανόμενης απομόνωσης τους από το διεθνές εμπόριο, τις μεταφορές και τις επενδύσεις λόγω του φόβου για τον ιό Έμπολα.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) ανέφερε ότι οι κάτοικοι σε όλες τις περιοχές της Λιβερίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση επαρκούς τροφής. Εξάλλου επεσήμανε ότι τα μέτρα καραντίνας που τέθηκαν σε εφαρμογή στη χώρα οδήγησαν σε μείωση των αποθεμάτων τροφίμων και του εμπορίου.

Το WFP επεσήμανε ότι έφτασε τον στόχο του να προσφέρει επισιτιστική βοήθεια σε 1,3 εκατομμύριο ανθρώπους στη δυτική Αφρική, όμως πρόσθεσε ότι τώρα «θα διευρύνει την απάντησή του, ώστε να αντιμετωπίσει την επισιτιστική ανασφάλεια και τις προκλήσεις στις κοινότητες που έχουν πληγεί από τον ιό Έμπολα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr