ΔΙΕΘΝΗ

Το Philae λειτουργεί καλά, αλλά είναι σε απότομη πλαγιά

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 14:52 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 14:25
Το Philae λειτουργεί καλά, αλλά είναι σε απότομη πλαγιά
Facebook Twitter Whatsapp

Το ρομπότ Philae, που προσεδαφίσθηκε χθες στην επιφάνεια του κομήτη Tchouri, «λειτουργεί καλά», αλλά βρίσκεται χωρίς αμφιβολία «σε μία απότομη πλαγιά», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Rosetta στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (CNES) στην Τουλούζη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ρομπότ Philae, που προσεδαφίσθηκε χθες στην επιφάνεια του κομήτη Tchouri, «λειτουργεί καλά», αλλά βρίσκεται χωρίς αμφιβολία «σε μία απότομη πλαγιά», δήλωσε ο Φιλίπ Γκοντόν, επικεφαλής του προγράμματος Rosetta στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (CNES) στην Τουλούζη.

«Ο Philae λειτουργεί καλά. Η μπαταρία του λειτουργεί καλά και τον τροφοδοτεί με ενέργεια. Εχουμε τη δυνατότητα να τού στέλνουμε εντολές και μάς στέλνει δεδομένα. Ολα τα επιστημονικά όργανα στα οποία στείλαμε εντολή τη νύκτα λειτούργησαν σωστά», είπε.

Αλλά κρίνοντας από τις φωτογραφίες που στέλνει, «βρίσκεται χωρίς αμφιβολία σε μία πλαγιά με μεγάλη κλίση», είπε. «Φαίνεται ότι είναι περικυκλωμένο από απόκρημνα βράχια» και , κατά συνέπεια, «είναι αρκετά μπλοκαρισμένο», σημείωσε.

Μετά την προσεδάφισή του χθες στην προγραμματισμένη τοποθεσία επί της επιφάνειας του κομήτη Tchouri , το ρομπότ έκανε δύο αναπηδήσεις, διότι δεν λειτούργησαν τα άγκιστρα.

«Αρα, το Philae έχει απομακρυνθεί κατά ένα χιλιόμετρο από το σημείο» της αρχικής του προσεδάφισης.

«Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε τις επιστημονικές αναλύσεις χωρίς να κινήσουμε τίποτε», δήλωσε ο Φιλίπ Γκοντόν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr