ΔΙΕΘΝΗ

Μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης ανακοίνωσε η Ιρλανδία

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2014, 20:14 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2014, 20:14
Μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης ανακοίνωσε η Ιρλανδία
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις σχετικές αντιδράσεις.

Νέες μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις σχετικές αντιδράσεις.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει για πρώτη φορά από του χρόνου χρεώσεις για την κατανάλωση νερού, καταγγέλλοντας ότι δεν μπορούν να πληρώσουν καθώς το Δουβλίνο αυξάνει εδώ και χρόνια τη φορολογία με στόχο την ανάταξη των δημοσιονομικών της χώρας.

Αν και η ιρλανδική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος κατά 4,7%, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, οι πολίτες δεν έχουν αισθανθεί ακόμη κάποια διαφορά, ενώ οι διαδηλώσεις υπονομεύουν τα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει τον φόρο εισοδήματος, κάτι που θα αύξανε τις πιθανότητές της να επανεκλεγεί το 2016.

«Ως κυβέρνηση έχουμε κάνει λάθη και έχω ακούσει πολύ, πολύ προσεκτικά τον λαό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Άλαν Κέλι, το γραφείο του οποίου δέχθηκε απειλή για βόμβα αυτή την εβδομάδα.

«Πιστεύω ότι το πακέτο αυτό θα κριθεί δίκαιο από τη μεγάλη πλειονότητα του λαού, θα γίνει δεκτό ως δίκαιο από πολλούς ανθρώπους που σήκωσαν το βάρος της λιτότητας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κέλι, τελικά οι χρεώσεις για την ύδρευση θα φτάνουν τα 60 ευρώ το χρόνο για ένα άτομο και τα νοικοκυριά με δύο ή περισσότερα μέλη θα πληρώνουν 160 ευρώ το χρόνο, αφού ληφθεί υπόψη ένα κυβερνητικό επίδομα ύψους 100 ευρώ για κάθε νοικοκυριό. Οι χρεώσεις θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2015 και οι πρώτοι λογαριασμοί αναμένονται τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr