ΔΙΕΘΝΗ

Pussy Riot: Πλασματικά τα ποσοστά του Πούτιν

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2014, 20:32 / Ανανεώθηκε 21 Νοεμβρίου 2014, 20:32
Pussy Riot: Πλασματικά τα ποσοστά του Πούτιν
Facebook Twitter Whatsapp

Η υψηλή δημοφιλία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πλασματική, ισχυρίζονται τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot.

Η υψηλή δημοφιλία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πλασματική, ισχυρίζονται τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot.

Όπως επισημαίνουν, οι πολίτες στη Ρωσία έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην πληροφόρηση και τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται αυστηρά.

Τα δύο μέλη του φεμινιστικού συγκροτήματος, η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα, έχουν εκτίσει ποινές κάθειρξης για μία διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το 2012 εναντίον του Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, σε μια ενέργεια που προσέβαλε πολλούς Ορθόδοξους Χριστιανούς.

«Δε νομίζουμε ότι είναι δυνατόν να μιλάμε για οποιουδήποτε είδους στατιστικά στοιχεία περί υποστήριξης ή μη για τον πρόεδρο όταν οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη πληροφόρησης» είπε η 26χρονη Αλιόχινα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα.

«Τα ποσοστά του Πούτιν εξαρτώνται άμεσα από το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών. Εάν προσέξετε το επίπεδο της προπαγάνδας... έχει αυξηθεί πολύ έπειτα από την έναρξη της επανάστασης στην Ουκρανία» επισήμανε η 25χρονη Τολοκονίκοβα.

Οι δύο γυναίκες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης στη Ρωσία, πολλά στελέχη της οποίας παραμένουν στην χώρα και συνεχίζουν τις πολιτικές τους δραστηριότητες αν και οι μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Πούτιν που είχαν κορυφωθεί τον χειμώνα του 2011 - 2012 έχουν καταλαγιάσει.

«Εμείς διακρίνουμε πλουραλισμό: Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις στη Ρωσία. Εάν ο αυταρχισμός εντέλει εξαλειφθεί, θα έχουμε πραγματικό ανταγωνισμό», υποστήριξε η Αλιόχινα.

Τα ποσοστά της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου έχουν αυξηθεί και οι θετικές γνώμες για εκείνον έχουν ανέλθει σε ποσοστό 80% και πλέον μετά την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ παραμένουν υψηλά παρά την οικονομική ύφεση και τη νομισματική κρίση.