current views are: 3

27 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση03:29

Προειδοποιεί η ΙΑΕΑ για «πυρηνική» τρομοκρατική επίθεση

Προειδοποίηση απηύθυνε στις κυβερνήσεις των χωρών που διαθέτουν πυρηνικές εγκαταστάσεις ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο.

Δημοσίευση 03:29’
αρθρο-newpost

Προειδοποίηση απηύθυνε στις κυβερνήσεις των χωρών που διαθέτουν πυρηνικές εγκαταστάσεις ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο.

Προειδοποίηση απηύθυνε στις κυβερνήσεις των χωρών που διαθέτουν πυρηνικές εγκαταστάσεις ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τη διεθνή κοινότητα τώρα. Στον τομέα αυτό, η διεθνής συνεργασία είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς οι τρομοκράτες στοχεύουν πάντα τους αδύναμους κρίκους», δήλωσε ο Αμάνο σε συνέδριο στη Σιγκαπούρη.

«Η χώρα που δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη απειλών δολιοφθοράς ή τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των πυρηνικών σταθμών και εγκαταστάσεών της είναι η πιο επικίνδυνη χώρα», δήλωσε χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο κίνδυνο ή χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τον περασμένο Ιούλιο, ο πρεσβευτής του Ιράκ στον ΟΗΕ Μοχάμεντ Αλι Αλχάκιμ είχε στείλει επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για να τον ενημερώσει ότι αντάρτες άρπαξαν 40 κιλά ενώσεων ουρανίου τα οποία φυλάσσονταν στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης.


σχετικα αρθρα