ΔΙΕΘΝΗ

Εναντίον του φόρου για τη ρύπανση οι Αυστραλοί

Δημοσίευση 4 Μαΐου 2011, 10:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εναντίον του φόρου για τη ρύπανση οι Αυστραλοί
Facebook Twitter Whatsapp
H συντριπτική πλειοψηφία των Αυστραλών έχει στραφεί κατά της επιβολής φόρου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.
H συντριπτική πλειοψηφία των Αυστραλών έχει στραφεί κατά της επιβολής φόρου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Newspoll μόνο το 30% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν την επιβολή του φόρου, ενώ το 60% τάσσεται εναντίον.

Εξάλλου, αν είχαν γίνει ομοσπονδιακές εκλογές το περασμένο Σάββατο θα τις είχε κερδίσει η αντιπολίτευση, σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση που διεξήγαγε ο οργανισμός Newspoll, για λογαριασμό της εφημερίδας The Australian.

Η εκστρατεία του αρχηγού της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ, κατά του φόρου ρύπανσης και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Γκίλαρντ στο θέμα των παράνομων μεταναστών, φαίνεται ότι έχει απήχηση στην κοινή γνώμη και απομακρύνει σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων από το Εργατικό Κόμμα.

Ο Συνασπισμός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που κέρδισε πρόσφατα έναντι της κυβέρνησης και ο ίδιος ο αρχηγός του να βελτιώσει κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες τη δημοτικότητά του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Συνασπισμός συγκεντρώνει το 44% των σταυρών της πρώτης προτίμησης και το Εργατικό Κόμμα 33%, ενώ στις αρχές Απριλίου το ποσοστό της αντιπολίτευσης ήταν 45% και της κυβέρνησης 32%.

Μετά την καταμέτρηση και των σταυρών δεύτερης προτίμησης, ο Συνασπισμός προηγείται με 53% των ψήφων και το Εργατικό Κόμμα ακολουθεί με 47%.

Κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκε και το ποσοστό των ψηφοφόρων που είναι ικανοποιημένοι με την απόδοση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, φτάνοντας στο 42%. Στη προηγούμενη σφυγμομέτρηση, στις αρχές Απριλίου, το ποσοστό των ικανοποιημένων με την απόδοση του Τόνι Άμποτ ανερχόταν σε 36%.

Αντίθετα, κατά μία ποσοστιαία μονάδα μειώθηκε το ποσοστό των ικανοποιημένων από την πρωθυπουργία της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ, που από 39% μειώθηκε σε 38%.

Παρ' όλα αυτά, στην ερώτηση ποιον προτιμούν ως πρωθυπουργό της χώρα, η Τζούλια Γκίλαρντ συνεχίζει να προηγείται με 45% έναντι του 36% του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr