ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προεκλογικές προετοιμασίες από τον Τζον Χάντσμαν

Δημοσίευση 4 Μαΐου 2011, 16:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: Προεκλογικές προετοιμασίες από τον Τζον Χάντσμαν
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα, ο ρεπουμπλικάνος Τζον Χάντσμαν, έκανε ένα ακόμη βήμα προς το να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του 2012 δημιουργώντας την επιτροπή υποστήριξής του, όπως δήλωσε ο κύκλος του.
Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα, ο ρεπουμπλικάνος Τζον Χάντσμαν, έκανε ένα ακόμη βήμα προς το να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του 2012 δημιουργώντας την επιτροπή υποστήριξής του, όπως δήλωσε ο κύκλος του. Ο πρώην διπλωμάτης παραιτήθηκε στις 30 Απριλίου από τη θέση του πρεσβευτή στο Πεκίνο έπειτα από δύο χρόνια.

Η δημιουργία της επιτροπής υποστήριξης επιτρέπει στον ρεπουμπλικάνο πρώην κυβερνήτη της Γιούτα να συγκεντρώσει πόρους για την πιθανολογούμενη προεκλογική του εκστρατεία.

"Αυτό θα επιτρέψει στον κυβερνήτη Χάντσμαν να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα για να μιλήσει για τα θέματα που τον ενδιαφέρουν", δήλωσε χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος του Τιμ Μίλερ.

Σύμφωνα με αναλυτές, μία από τις σημαντικότερες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Χάντσμαν είναι να πείσει τους οπαδούς του υπερσυντηρητικού κινήματος "Tea party" για την υποψηφιότητά του, αφού έχει υπηρετήσει επί δύο χρόνια την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.