ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ κατηγορείται ότι καθυστέρησε σκόπιμα να μιλήσει για τον Έμπολα

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2015, 11:29 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2015, 11:29
Ο ΠΟΥ κατηγορείται ότι καθυστέρησε σκόπιμα να μιλήσει για τον Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθυστέρησε σκόπιμα να κηρύξει επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, εξαιτίας πολιτικών και οικονομικών ανησυχιών, μεταδίδει το Associated Press. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθυστέρησε σκόπιμα να κηρύξει επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, εξαιτίας πολιτικών και οικονομικών ανησυχιών, μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο γνώση της εσωτερικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στον διεθνή οργανισμό.

Ο ίδιος ο ΠΟΥ σχετικοποιεί τις αναφορές, λέγοντας πως λανθασμένα συσχετίζεται η κήρυξη έκτακτης ανάγκης με την πραγματική αντίδραση του ΠΟΥ, η οποία και «ήταν ισχυρή από τα πρώτα σημάδια». 

Μεταξύ των λόγων της καθυστέρησης, σύμφωνα με το πρακτορείο, ήταν η ανησυχία πως κήρυξη επιδημίας θα προκαλούσε οργή στις κυβερνήσεις των αφρικανικών χωρών και θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στις οικονομίες τους.

Στις διάφορες ανησυχίες που, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα mail που επικαλείται το AP, εκφράζονταν ήταν ακόμη και τα προβλήματα στο προσκύνημα στη Μέκκα. 

Τα mail που επικαλείται το πρακτορείο δείχνουν ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι στα κεντρικά του Οργανισμού στη Γενεύη ήταν από αρκετά νωρίς πληροφορημένοι για τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά δίστασαν να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr