current views are: 3

16 Απριλίου 2015
Δημοσίευση06:11

Ενα τρισ. δολάρια ο τζίρος για το στοίχημα

«Ζαλίζει» την κυριολεξία το συνολικό ποσό που σπαταλείται στον τζόγο παγκοσμίως, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέρχεται σε τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, από τα οποία το 90% αφορά παράνομα στοιχήματα. 

Δημοσίευση 06:11’
αρθρο-newpost

«Ζαλίζει» την κυριολεξία το συνολικό ποσό που σπαταλείται στον τζόγο παγκοσμίως, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέρχεται σε τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, από τα οποία το 90% αφορά παράνομα στοιχήματα. 

«Ζαλίζει» την κυριολεξία το συνολικό ποσό που σπαταλείται στον τζόγο αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέρχεται σε τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, από τα οποία το 90% αφορά παράνομα στοιχήματα. Στην πραγματικότητα, δε, όπως αναφέρει ο Βρετανός ειδικός Πάτρικ Τζέι, το ποσό αυτό είναι ίσως ακόμα και…τριπλάσιο. 

Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων σε χθεσινή σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το έγκλημα που έλαβε χώρα στη Ντόχα του Κατάρ, απ’ όπου, επίσης πρόεκυψε ότι η Ασία έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της αγοράς στοιχημάτων, με τα παράνομα στοιχήματα να αφορούν κυρίως αγώνες που μεταδίδονται απευθείας τηλεοπτικά και διεξάγονται σε ώρες που είναι κατάλληλες για όσους στοιχηματίζουν.

“Ο παράγοντας-κλειδί της ζήτησης στην παγκόσμια αγορά των παιγνίων είναι η ζώνη ώρας, διότι η (μεγαλύτερη) αγορά είναι η Ασία. Συνεπώς, εάν (ο αγώνας) Γκίλιαμ – Όριεντ (σ.σ. δύο ομάδες της τρίτης εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου της Αγγλίας) μεταδίδεται τηλεοπτικά ένα Σάββατο βράδυ στις 19:00 στην Ασία, τότε αυτός θα έχει τζίρο μεγαλύτερο από το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, (αν αυτός ο αγώνας μεταδίδεται) στις 04:00”, τόνισε ο Τζέι.

Οι δύο συνδιοργανωτές της συνόδου, το Γραφείο του ΟΗΕ για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (ONUDC) και το Διεθνές Κέντρο για την Ακεραιότητα του Αθλητισμού (ICSS), το οποίο εδρεύει στη Ντόχα, ανακοίνωσαν χθες μια νέα σύμπραξη με στόχο την “ενίσχυση των ερευνών και των διώξεων για τα στημένα παιγνίδια” και τη χειραγώγηση αθλητικών διοργανώσεων.

Η διμερής συμφωνία προβλέπει διάφορα μέτρα: την αύξηση των δεδομένων που ανταλλάσσονται σχετικά με στημένους αγώνες, την προστασία των καταμηνυτών τέτοιων φαινομένων, καθώς και την κατάσχεση των περιουσιακών πόρων προσώπων που αποδεικνύεται ότι ενέχονται σε παράνομα στοιχήματα.


σχετικα αρθρα