current views are: 1

16 Απριλίου 2015
Δημοσίευση07:36

Επεκτείνεται το πεδίο ερευνών για το Boeing της Malaysia Airlines

Στην επέκταση της περιοχής ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines συμφώνησαν Κίνα, Μαλαισία και Αυστραλία. 

Δημοσίευση 07:36’
αρθρο-newpost

Στην επέκταση της περιοχής ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines συμφώνησαν Κίνα, Μαλαισία και Αυστραλία. 

Στην επέκταση της περιοχής ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines συμφώνησαν Κίνα, Μαλαισία και Αυστραλία, εάν το αεροσκάφος δεν βρεθεί. 

Οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό θα επεκταθούν σε μία περιοχή 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αν οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα, αναφέρει ένα κοινό ανακοινωθέν των αξιωματούχων των τριών χωρών έπειτα από μία συνάντηση στην Κουάλα Λουμπούρ.

«Στη βάση των συμβουλών των εμπειρογνωμόνων της ομάδας στρατηγικής των ερευνών, αν το αεροπλάνο δεν βρεθεί στην περιοχή των 60.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία διεξάγονται τώρα έρευνες, αποφασίσαμε συλλογικά να επεκτείνουμε τις έρευνες σε άλλα 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που βρίσκονται στην περιοχή με τις μεγαλύτερες πιθανότητες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Λιόου Τιόνγκ Λάι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας και τον υπουργό Μεταφοράς της Κίνας, Γιανγκ Τσουαντάνγκ.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα.

Έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, το μυστήριο παραμένει άλυτο. 


σχετικα αρθρα