ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Δημοσίευση 27 Απριλίου 2015, 13:19 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2015, 13:19
Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία
Facebook Twitter Whatsapp

Τη μετακίνηση του προσωπικού του ΟΑΣΕ προκάλεσε χθεσινός σφοδρός βομβαρδισμός δυτικά της περιοχής Σιρόκινε της Ουκρανίας, τριακόσια μέτρα από το παρατηρητήριο του οργανισμού, με τους ανθρώπους να αναφέρονται γραπτώς στο περιστατικό «ως τον πιο έντονο βομβαρδισμό στην περιοχή από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2015».

Τη μετακίνηση του προσωπικού του ΟΑΣΕ προκάλεσε χθεσινός σφοδρός βομβαρδισμός δυτικά της περιοχής Σιρόκινε της Ουκρανίας, τριακόσια μέτρα από το παρατηρητήριο του οργανισμού, με τους ανθρώπους να αναφέρονται γραπτώς στο περιστατικό «ως τον πιο έντονο βομβαρδισμό στην περιοχή από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2015».

Η ανακοίνωση προσθέτει : «Στη διάρκεια των 12 τελευταίων ωρών και κατά τη σύνταξη της έκθεσης αυτής, η αποστολή διαπίστωσε τη συνεχιζόμενη ανταλλαγή σποραδικών πυρών ελαφρών όπλων, πολυβόλων, ρουκετών RPG και αυτόματων πυρών από εκτοξευτήρες ρουκετών»

Σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο ΟΑΣΕ κατέγραψε από δύο σημεία παρατήρησης που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά του Σιρόκινε 69 βολές από άρματα μάχης, 191 από όλμους 83 χιλιοστών και 153 βολές από όλμους 120 χιλιοστών.

Πυρά, όμως, είχαμε και στην Μαριούπολη, στρατηγική πόλη υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης σε απόσταση 20 χλμ, ενώ μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ΟΑΣΕ εντόπισε 11 άρματα μάχης και τέσσερα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και μονάδες πεζικού να διασχίζουν το Κουλίκοβε, 15 χλμ. βόρεια του Σιρόκινε.

Τις τρεις προηγούμενες ημέρες είχαν, επίσης, καταγραφεί 17 άρματα μάχης, τρία ολμοβόλα και 60 οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε μια περιοχή υπό των έλεγχο των ανταρτών, 50 χλμ. βόρεια του Σιρόκινε.