ΔΙΕΘΝΗ

Καταδικάστηκαν τρία άτομα για την κλοπή των λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2011, 13:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καταδικάστηκαν τρία άτομα για την κλοπή των λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp
Το κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λευκωσία, επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 20 μηνών στα αδέλφια Αντώνη και Μάμα Προκοπίου Κίτα και 18 μηνών στον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ, για την πολύκροτη υπόθεση της κλοπής των λειψάνων του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου από το κοιμητήριο της κοινότητας Δευτεράς, κοντά στην Κυπριακή πρωτεύουσα.
Το κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λευκωσία, επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 20 μηνών στα αδέλφια Αντώνη και Μάμα Προκοπίου Κίτα και 18 μηνών στον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ, για την πολύκροτη υπόθεση της κλοπής των λειψάνων του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου από το κοιμητήριο της κοινότητας Δευτεράς, κοντά στην Κυπριακή πρωτεύουσα. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου του 2009.

Το Δικαστήριο έκρινε, στις 4 Απριλίου 2011, ενόχους και τους τρεις στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελημάτων, της παράνομης εισόδου σε χώρο ταφής, της εκταφής πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου, της βεβήλωσης χώρου ταφής και της προσβολής της μνήμης του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Εξάλλου, ο Ινδός Σαρμπτζίτ Σινγκ βρέθηκε ένοχος σε κατηγορία ότι είχε απαιτήσει με απειλές το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να αποκαλύψει τον τόπο όπου βρισκόταν η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Όπως ανέφεραν στην ομόφωνη απόφασή τους οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου, ο κατάδικος Αντώνης Προκοπίου Κίτας, που εκτίει ποινή ισοβίων για το φόνο δύο γυναικών, ζήτησε από τον αδελφό του Μάμα Προκοπίου να κλέψει τα λείψανα του τέως προέδρου της Δημοκρατίας.

Και αυτό γιατί πίστευε ότι αν ο ίδιος έδιδε στη συνέχεια πληροφορίες στις αρχές, που θα οδηγούσαν στην ανεύρεση των λειψάνων, θα τύγχανε επιεικούς μεταχείρισης και θα γλύτωνε από την ισόβια κάθειρξη.

Ο Μάμας Προκοπίου Κίτας, με τη βοήθεια του Σινγκ, εισήλθε εντός του κοιμητηρίου και, αφού μετατόπισαν την ταφόπλακα του μνήματος του Τάσσου Παπαδόπουλου, την ξέθαψαν και τη μετέφεραν σε άλλο κοιμητήριο, όπου και την έθαψαν πρόχειρα σε νεοσκαμμένο τάφο.

Τα λείψανα βρέθηκαν ύστερα από, περίπου ένα χρόνο.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Σινγκ συνολική ποινή φυλάκισης 81 μηνών σε επτά κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος, αλλά οι ποινές θα συντρέχουν και έτσι θα εκτίσει συνολικά 18 μήνες.

Στα αδέλφια Προκοπίου επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 58 μηνών,αλλά επειδή οι ποινές θα συντρέχουν θα εκτίσουν μόνο 20 μήνες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr