current views are: 1

11 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση18:30

Ο μοιραίος πιλότος της Germanwings είχε επισκεφθεί 41 γιατρούς μέσα σε πέντε χρόνια!

Σε «41 γιατρούς μέσα σε πέντε χρόνια» είχε αποταθεί ο συγκυβερνήτης της πτήσης Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άνθρωποι.

Δημοσίευση 18:30’
αρθρο-newpost

Σε «41 γιατρούς μέσα σε πέντε χρόνια» είχε αποταθεί ο συγκυβερνήτης της πτήσης Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άνθρωποι.

Σε «41 γιατρούς μέσα σε πέντε χρόνια» είχε αποταθεί ο συγκυβερνήτης της πτήσης Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, ο Andreas Lubitz, ο άνθρωπος που φέρεται ότι έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος, είχε επισκεφθεί επτά γιατρούς μόνο τον μήνα που προηγήθηκε της συντριβής.

Ο Lubitz, που «ανησυχούσε για την υγεία του και φοβόταν ότι θα έχανε την όρασή του», έπασχε από βαριά κατάθλιψη, από μια «ψύχωση συνοδευόμενη από προβλήματα όρασης», είπε ο Ρομπέν μετά τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των θυμάτων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η γαλλική δικαιοσύνη θα πραγματοποιήσει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τη συντριβή, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Καθώς ο συγκυβερνήτης σκοτώθηκε στη συντριβή, οι αρχές δεν μπορούν να στραφούν εναντίον του. Την επόμενη εβδομάδα όμως πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα κατ’ αγνώστων για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας», εξήγησε ο εισαγγελέας. «Πώς να χειριστούμε το ιατρικό απόρρητο και την ασφάλεια των πτήσεων όταν έχουμε να κάνουμε με έναν ασταθή πιλότο;» διερωτήθηκε. «Αυτό είναι το ζήτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι ανακριτές”, συνέχισε.

Ο εισαγγελέας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μετά την τετράωρη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των θυμάτων. Ανακοίνωσε στους συγγενείς ότι τρεις δικαστές από τη Μασσαλία θα ασχοληθούν με την υπόθεση, όπως είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ο Στεφάν Ζικέλ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των θυμάτων μαζικών ατυχημάτων. Μολονότι η έρευνα επισήμως στρέφεται κατ’ αγνώστων, είναι προφανές ότι οι δικαστές θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν εάν έγιναν «λάθη ή παραλείψεις» όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Λούμπιτς από την αεροπορική εταιρεία Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings, εξήγησε ο ίδιος.

Ο εισαγγελέας Ρομπέν ανακοίνωσε εξάλλου ότι τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στο βουνό αλλά δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί ιατροδικαστικά σε ποιον ανήκουν θα ενταφιαστούν σε έναν ομαδικό τάφο στην πόλη Βερνέ, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το σημείο του δυστυχήματος.

Στη συνάντησή τους με τον εισαγγελέα οι συγγενείς των θυμάτων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρία βίντεο, τρεις αναπαραστάσεις «με ήχο στο πιλοτήριο που έδειχναν τι συνέβη πραγματικά», είπε ο Ζικέλ.

Πολλές οικογένειες πάντως εξέφρασαν την οργή τους γιατί οι γαλλικές αρχές καθυστερούν υπερβολικά να επαναπατρίσουν τα λείψανα. Σχεδόν τρεις μήνες μετά την τραγωδία μόνο τα πτώματα 44 Γερμανών έχουν μεταφερθεί πίσω στην πατρίδα τους. Την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναπατριστούν οι σοροί 30 Ισπανών, διαβεβαίωσε ο εισαγγελέας Ρομπέν.


σχετικα αρθρα