ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Απειλές κατά του δημάρχου του Χαϊντενάου από νεοναζί λόγω του κέντρου προσφύγων

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2015, 10:46 / Ανανεώθηκε 31 Αυγούστου 2015, 10:21
Γερμανία: Απειλές κατά του δημάρχου του Χαϊντενάου από νεοναζί λόγω του κέντρου προσφύγων
Facebook Twitter Whatsapp

Σε κίνδυνο φαίνεται πως έχει μπει η ζωή του ο δήμαρχος του Χαϊντενάου Γιούργκεν Όπιτς,μετά το άνοιγμα ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων, καθώς, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα δέχεται απειλές από νεοναζί.

Σε κίνδυνο φαίνεται πως έχει μπει η ζωή του ο δήμαρχος του Χαϊντενάου Γιούργκεν Όπιτς; μετά το άνοιγμα ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων, καθώς, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα δέχεται απειλές από νεοναζί.

Ο Γιούργκεν Όπιτς, ο δήμαρχος της μικρής αυτής πόλης στην οποία έγιναν βίαιες διαδηλώσεις κατά των μεταναστών την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στην Sonntag Express ότι η σύζυγός του βρήκε ένα σημείωμα "με συγκεκριμένες απειλές για άσκηση βίας" στο γραμματοκιβώτιό τους την Πέμπτη.

"Έχω τη δυνατότητα να προστατεύσω τον εαυτό μου. Δεν θα την χρησιμοποιήσω", σημείωσε ο Όπιτς στην συνέντευξή του στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι δεν φοβάται. "Θα συνεχίσω να μιλάω κατά του ρατσισμού και να πιέζω ώστε το Χαϊντενάου να δείχνει αλληλεγγύη σε αυτούς που ζητούν άσυλο", σημείωσε.

Ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών συγκρούστηκε το Σαββατοκύριακο με την αστυνομία που φρουρεί το κέντρο προσφύγων του Χαϊντενάου.

Η Γερμανία ετοιμάζεται να δεχθεί σχεδόν 800.000 πρόσφυγες ως το τέλος του έτους στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΕΕ για την παροχή καταφυγίου στους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στις χώρες μέλη της από τις αρχές του 2015.