current views are: 2

1 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση12:55

Προ των πυλών χερσαία επέμβαση στη Συρία – Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα (Βίντεο)

Την ώρα που τα ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν τη Συρία, φουντώνουν τα σενάρια περί χερσαίας επέμβασης των συμμάχων της Δαμασκού.

Δημοσίευση 12:55’
αρθρο-newpost

Την ώρα που τα ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν τη Συρία, φουντώνουν τα σενάρια περί χερσαίας επέμβασης των συμμάχων της Δαμασκού.

Την ώρα που τα ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν τη Συρία, φουντώνουν τα σενάρια περί χερσαίας επέμβασης των συμμάχων της Δαμασκού, ενώ συνεχίζεται η κόντρα Μόσχας-Δύσης για τους θανάτους αμάχων.

Εκατοντάδες ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες με όπλα προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βόρεια Συρία και η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ετοιμάζεται να ενταχθεί στην επιχείρηση, δήλωσαν σήμερα στο πρακτορείο Reuters πηγές του Λιβάνου.

Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

«Οι (ρωσικές) αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του», δήλωσε μία από τις πηγές. Παράλληλα, δήλωσαν πως η επιχείρηση έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τους αντάρτες.

Ρωσικές επιθέσεις για δεύτερη μέρα

Την ίδια ώρα, για δεύτερη ημέρα, ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην Συρία. Τα μαχητικά έπληξαν θέσεις, μεταξύ άλλων στην πόλη Ζισρ αλ-Σουγούρ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του «Στρατού της Κατάκτησης», μίας συμμαχίας ένοπλων ισλαμικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων, ανάμεσά στις οποίες περιλαμβάνεται το Μέτωπο αλ Νόσρα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen, που πρόσκειται στη Δαμασκό, με έδρα τον Λίβανο.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 επιδρομές κατά θέσεων αυτών των ανταρτών σε πολλές περιοχές της βορειο-δυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, ανάμεσά τους και η ορεινή περιοχή της Ζαουίγια, αλλά και στόχους νοτιότερα στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε έναν νέο γύρο αεροπορικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλήττοντας τέσσερις στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αποφεύγοντας αυστηρά κατοικημένες περιοχές.

Μόσχα: Πόλεμος προπαγάνδας τα περί θανάτων αμάχων

Η Μόσχα, εξάλλου, δημοσιοποίησε και βίντεο, στο οποίο ισχυρίζεται ότι πλήττει θέσεις τζιχαντιστών, απαντώντας στις επικρίσεις της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ ότι στοχεύει τους αντιπάλους του συμμάχου της, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε λόγο για «πόλεμο προπαγάνδας» σχετικά μετά τους ισχυρισμούς για θανάτους πολιτών τους οποίους διατύπωσε η συριακή αντιπολίτευση εναντίον της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Όσον αφορά τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, είμαστε έτοιμοι για αυτό τον πόλεμο προπαγάνδας», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι πληροφορίες είχαν διατυπωθεί πριν ακόμη τα ρωσικά αεροσκάφη βρεθούν στους συριακούς ουρανούς.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο έναν κατάλογο γνωστών «τρομοκρατικών οργανώσεων» και ότι είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ικανοποιημένος με την εξέλιξη της αεροπορικής εκστρατείας.

«Οι οργανώσεις αυτές είναι γνωστές και οι στόχοι επελέγησαν σε συντονισμό με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.


σχετικα αρθρα