ΔΙΕΘΝΗ

Ξαναχτύπησε η «νόσος των τρελών αγελάδων»

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2015, 17:07 / Ανανεώθηκε 1 Οκτωβρίου 2015, 17:07
Ξαναχτύπησε η «νόσος των τρελών αγελάδων»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αρχές της Ουαλίας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι μία αγελάδα που βρέθηκε νεκρή σε αγρόκτημα έπασχε από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, τη γνωστή και ως «νόσος των τρελών αγελάδων».

Οι αρχές της Ουαλίας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι μία αγελάδα που βρέθηκε νεκρή σε αγρόκτημα έπασχε από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, τη γνωστή και ως «νόσος των τρελών αγελάδων», διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αφού το ζώο δεν είχε μπει στην τροφική αλυσίδα.

Η Ρεμπέκα Έβανς, η υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Ουαλίας, είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί σποραδικά κρούσματα της νόσου σε όλη τη Βρετανία. Το τελευταίο κρούσμα στην Ουαλία καταγράφηκε το 2013.

Η Έβανς πρόσθεσε ότι οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασθένησε το ζώο. Από το 1986, όταν είχε ξεσπάσει η μεγάλη επιδημία στη Βρετανία, έχουν επιβληθεί αυστηροί έλεγχοι για να σταματήσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

«Ο εντοπισμός του κρούσματος αυτού δείχνει ότι οι έλεγχοι που εφαρμόζουμε αποδίδουν», τόνισε η υφυπουργός.

Μολονότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται απευθείας από το ένα ζώο στο άλλο, άλλες αγελάδες που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της καθώς και το μοσχαράκι της θα θανατωθούν για προληπτικούς λόγους, όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr