ΔΙΕΘΝΗ

Ξανάρχισε η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης που είχε διακοπεί από 100 πρόσφυγες

Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2015, 12:36 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2015, 12:36
Ξανάρχισε η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης που είχε διακοπεί από 100 πρόσφυγες
Facebook Twitter Whatsapp

Ξανάρχισε σήμερα στις 08:05 τοπική ώρα (09:05 ώρα Ελλάδος) η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, μετά τη διακοπή της κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν περίπου εκατό πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας και εισήλθαν μαζικά μέσα στη σήραγγα, ανακοινώθηκε από συγκλίνουσες πηγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξανάρχισε σήμερα στις 08:05 τοπική ώρα (09:05 ώρα Ελλάδος) η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, μετά τη διακοπή της κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας και εισήλθαν μαζικά μέσα στη σήραγγα, ανακοινώθηκε από συγκλίνουσες πηγές.

"Μπορέσαμε να στείλουμε ένα πρώτο Eurostar στο σημείο αναχώρησης από την Αγγλία στις 08:05. Η υπηρεσία θα ξαναρχίσει να λειτουργεί σταδιακά και ανακοινώνουμε μια αναχώρηση από τη Γαλλία γύρω στις 10:00" τοπική ώρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Eurotunnel.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί γύρω στις 00:30 (01:30 ώρα Ελλάδος) όταν "περίπου εκατό πρόσφυγες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας της σήραγγας και μπήκαν μέσα δια της βίας", είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο επίσης μια εκπρόσωπος της Eurotunnel.

"Οι μετανάστες μπόρεσαν να προχωρήσουν αρκετά μακριά μέσα στην σήραγγα, περίπου 15 χιλιόμετρα", διευκρίνισε παράλληλα η νομάρχης του Πα-ντε-Καλαί, Φαμπιέν Μπουσιό.

Η ομάδα αυτή έδειξε "μια κάποια επιθετικότητα. Συνήθως υποχωρούν απέναντι στις δυνάμεις της τάξης, τώρα ήθελαν να τις περάσουν, ήταν 113", σημείωσε επίσης, διευκρινίζοντας ότι η αστυνομία "προχώρησε σε συλλήψεις".

"Αυτή είναι πραγματικά μια επίθεση λόγω του αριθμού (τους) και της βίας. Έπεσαν πάνω στο προσωπικό", υπογράμμισε παράλληλα η εκπρόσωπος του Eurotunnel. "Είναι πολύ πιθανόν να επρόκειτο για μια προμελετημένη επιχείρηση που είχε ως στόχο να προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης".

Δύο χωροφύλακες και 4 μετανάστες τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την νομάρχη.

Ορισμένοι από τους χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να διεισδύσουν στην σήραγγα της Μάγχης όλες αυτές τις ημέρες καταλήγουν στον θάνατο. Από τις 26 Ιουνίου, 13 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή της σήραγγας στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Βρετανία, την οποία βλέπουν σαν Ελ Ντοράντο.

Εξάλλου περίπου 3.500 άνθρωποι διαμένουν υπό αισχρές συνθήκες σε έναν καταυλισμό τον οποίο έχουν χαρακτηρίσει ως "νέα ζούγκλα" στα ανατολικά του Καλαί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr