current views are: 4

15 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση12:19

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό τίθεται ο Πιστόριους

Αποφυλακίζεται στις 20 Οκτωβρίου ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δημοσίευση 12:19’
αρθρο-newpost

Αποφυλακίζεται στις 20 Οκτωβρίου ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους και αναμένεται να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως μεταδίδει το BBC.

Η διεύθυνση σωφρονιστικών υπηρεσιών ανέφερε σε δήλωσή της πως ο Πιστόριους θα τεθεί υπό κατ΄οίκον κράτηση από την ερχόμενη Τρίτη.

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τον Ιούνιο, τίποτα δεν θα φέρει πίσω Ρίβα», είπε η συνήγορος της οικογένειας της Ρίβα Στένκαμπ. Όσο για τους γονείς της άτυχης κοπέλας, η ίδια πρόσθεσε πως «δεν είναι καθόλου έκπληκτοι από την παρούσα ανακοίνωση. Το περίμεναν.”

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής, Michael Masutha, είχε απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης του Πιστόριους, υποστηρίζοντας πως είναι «πρόωρο».

Ο παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε στις 21 Οκτωβρίου του 2014 με κάθειρξη 5 ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ, ενώ του επιβλήθηκαν επίσης τρία χρόνια με αναστολή για την επίθεση με πυροβόλο όπλο.

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης εκτίει ποινή πενταετούς φυλάκισης για τον φόνο της συντρόφου του το 2013 μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τη σκότωσε κατά λάθος, θεωρώντας ότι κάποιος είχε εισβάλει στο σπίτι του, ενώ η οικογένειά της υποστηρίζει ότι επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης.


σχετικα αρθρα