ΔΙΕΘΝΗ

Πήρε υποτροφία στο Κατάρ ο έφηβος που έφτιαξε αυτοσχέδιο ρολόι και συνελήφθη

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2015, 08:45 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2015, 08:45
Πήρε υποτροφία στο Κατάρ ο έφηβος που έφτιαξε αυτοσχέδιο ρολόι και συνελήφθη
Facebook Twitter Whatsapp

Βαλίτσες για το Κατάρ ετοιμάζει ο 14χρονος Άχμεντ Μοχάμεντ ο έφηβος που συνελήφθη γιατί έφερε στο σχολείο του ένα αυτοσχέδιο ρολόι που θεωρήθηκε βόμβα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βαλίτσες για το Κατάρ ετοιμάζει ο 14χρονος Άχμεντ Μοχάμεντ ο έφηβος που συνελήφθη γιατί έφερε στο σχολείο του ένα αυτοσχέδιο ρολόι που θεωρήθηκε βόμβα.

Χθες ο μαθητής με τους γονείς του συμμετείχε σε μια "Βραδιά Αστροφυσικής" στον κήπο του Λευκού Οίκου, όπου τον είχε προσκαλέσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο Άχμεντ Μοχάμεντ, 14, ένα αγόρι τρίτης γυμνασίου που έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο για μια σύλληψη που οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι επηρεάστηκε από την προκατάληψη ενάντια στην μουσουλμανική του θρησκεία, δέχτηκε την πρόσκληση από το Ίδρυμα Κατάρ να σπουδάσει στο Πρόγραμμα για Νέους Εφευρέτες. 

"Αυτό σημαίνει ότι εμείς, ως οικογένεια, θα μετακομίσουμε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ θα πάρει μια πλήρη υποτροφία για λύκειο και πτυχίο πανεπιστημίου," δήλωσε η οικογένειά του γραπτώς. Ο νεαρός, που ασχολείται με τη ρομποτική και πήγαινε σε γυμνάσιο του Ντάλας, έχει γίνει διασημότητα από τότε που συνελήφθηκε το Σεπτέμβριο. Η οικογένειά του και αυτός ταξιδεύουν από τον Οκτώβριο ανά την υφήλιο για να συναντήσουν επισήμους. 

Δεν έχει γίνει καμία μήνυση για το επεισόδιο και η αστυνομία στο προάστειο Έρβινγκ του Ντάλας είπε το Σεπτέμβριο ότι εξετάζει τις πράξεις της στο επεισόδιο, όπου η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε την αστυνομία. 

Ο Ομπάμα συνάντησε για λίγο τον Μοχάμεντ, χαιρετώντας τον με χειραψία, όπως έκανε και με άλλους μαθητές στην εκδήλωση, και τον αγκάλιασε. Μετά τη διάδοση της είδησης της σύλληψής του και της φωτογραφίας που έδειχνε τον μαθητή να φοράει μια μπλούζα της ΝΑΣΑ και χειροπέδες πισθάγκωνα, ο Ομπάμα του είχε στείλει tweet που έλεγε "Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θες να το φέρεις στον Λευκό Οίκο; Θα πρέπει να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν και σένα να συμπαθήσουν τις επιστήμες. Είναι αυτό που κάνει την Αμερική μεγάλη."

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο, ο Άχμεντ έστειλε το δικό του tweet, λέγοντας, "Ήταν απίστευτο, και τιμή να γνωρίσω τον πρόεδρο Ομπάμα."