current views are: 2

18 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:01

Σε καθεστώς τρόμου το Παρίσι μετά το Σεν Ντενί – Οι επιθέσεις που σχεδίαζαν οι τρομοκράτες (Βίντεο)

Νέο μακελειό από τζιχαντιστές τρομοκράτες απέτρεψαν σήμερα οι γαλλικές αρχές που πραγματοποίησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις σε προάστια του Παρισιού, τέσσερις μόλις ημέρες μετα τα αιματηρά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Δημοσίευση 17:01’
αρθρο-newpost

Νέο μακελειό από τζιχαντιστές τρομοκράτες απέτρεψαν σήμερα οι γαλλικές αρχές που πραγματοποίησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις σε προάστια του Παρισιού, τέσσερις μόλις ημέρες μετα τα αιματηρά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Νέο μακελειό από τζιχαντιστές τρομοκράτες απέτρεψαν σήμερα οι γαλλικές αρχές που πραγματοποίησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις σε προάστια του Παρισιού, τέσσερις μόλις ημέρες μετα τα αιματηρά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα

Στη σημερινή μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση με στόχο τον εντοπισμό του «εγκεφάλου» του μακελειού της Παρασκευής, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα-καμικάζι, τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον επτά συλλήψεις

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, δεν βρισκόταν μέσα στα διαμερίσματα που ερευνήθηκαν. Ακόμη ένας στόχος των επιχειρήσεων ήταν ο  Σαλάχ Αμπντελσλάμ ο οποίος πιστεύεται ότι συμμετείχε στα χτυπήματα της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί. Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο τρομοκράτης αναζητείται και στην Ισπανία.

Τελικά ο εισαγγελέας ανέφερε πως οι συλλήψεις αφορούν άτομα κοντά στον Ομάρ Μοστεφάι και τον Σαμί Αμιμούρ, δύο εκ των βομβιστών αυτοκτονίας της Παρασκευής. 

Μάλιστα, η γυναίκα – καμικάζι, ενδέχεται να ήταν εξαδέλφη του Αμπαούντ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτυπήματα σε τρια διαφορετικά σημεία: Στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ Ντε Γκωλ, στο επιχειρηματικό κέντρο Λα Ντεφάνς και σε ένα εμπορικό κέντρο.. Εκπρόσωποι της αστυνομίας ανέφεραν ότι οι αξιωματικοί εντόπισαν τη γιάφκα τους στο προάστιο του Σεν Ντενί.

Λόγω της επιχείρησης, τα σχολεία της περιοχής παρέμειναν  κλειστά, ενώ διεκόπη και η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί, όπως δήλωσε η διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

Στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις συμμετείχαν επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας όπως επίσης και 50 στρατιωτικοί, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν από τους πυροβολισμούς και τις εκρήξεις.

«Ξύπνησα από τις εκρήξεις που διήρκεσαν περίπου 15 με 20 λεπτά» είπε ένας περίοικος στη Le Monde. «Από το παράθυρό μας, μπορούσαμε να δούμε φώτα που έμοιαζαν με πυροβολισμούς (…) Τότε τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν στις ταράτσες» συνέχισε. 

Τουλάχιστον 15 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, εκκενώθηκαν από κτίριο κοντά στον χώρο της επιχείρησης είπε ο δήμαρχος του προαστίου Σεν Ντενί στη Le Figaro. 


σχετικα αρθρα