ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κίνα μετά την κατολίσθηση

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2015, 00:54 / Ανανεώθηκε 22 Δεκεμβρίου 2015, 00:23
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κίνα μετά την κατολίσθηση
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον 85 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται στην Κίνα ​μετά την τεράστια κατολίσθηση από λάσπη και απόβλητα κατασκευών, που προκλήθηκε λόγω της υπερφόρτωσης μιας χωματερής σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη, η οποία καταπλάκωσε 33 κτίρια .

Τουλάχιστον 85 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται στην Κίνα μετά την τεράστια κατολίσθηση από λάσπη και απόβλητα κατασκευών, που προκλήθηκε λόγω της υπερφόρτωσης μιας χωματερής σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη, η οποία καταπλάκωσε 33 κτίρια .

Η χωματερή θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο, ωστόσο οι εργαζόμενοι στην περιοχή αποκάλυψαν ότι όγκοι λάσπης και αποβλήτων συνεχίζονταν να μεταφέρονται εκεί, μετέδωσε ένας ενημερωτικός ιστότοπος στην πόλη Σενζέν στη νότια Κίνα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ διέταξε τη διενέργεια μιας έρευνας προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες που σημειώθηκε η κατολίσθηση στην πόλη, πολύ κοντά στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.

Όγκοι λάσπης καταπλάκωσαν πολυώροφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκο Χενγκταϊγιού στη συνοικία Γκουανγκμίνγκ, ισοπεδώνοντάς τα σε διάστημα δευτερολέπτων.

Η κατολίσθηση κάλυψε μια περιοχή άνω των 380.000 τετραγωνικών μέτρων- περίπου 60 γήπεδα ποδοσφαίρου- και το ύψος της λάσπης έφθασε σε ορισμένα σημεία τα 10 μέτρα, δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Σενζέν, Λιου Τσινγκσένγκ σε δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Η λάσπη συσσωρεύτηκε σταδιακά εδώ και λίγα χρόνια» είπε ο Χαν Μπιν, που ζει στην περιοχή και είδε τον όγκο της λάσπης να διαλύει τα κτίρια.

«Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό μπορούσε να συμβεί» προσέθεσε ο ίδιος.

Η συχνότητα βιομηχανικών δυστυχημάτων εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προδιαγραφές ασφαλείας που εφαρμόζονται στην Κίνα έπειτα από τρεις δεκαετίες φρενήρους ανάπτυξης. Μόλις πριν από τέσσερις μήνες, περισσότεροι από 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις χημικών υλικών στο λιμάνι Τιαντζίν.