current views are: 7

30 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:22

Ρωσία: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από πυροβολισμούς σε τουριστικό θέρετρο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών τις πρώτες πρωινές ώρες σε τουριστική περιοχή του Νταγκεστάν, της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. 

Δημοσίευση 08:22’

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών τις πρώτες πρωινές ώρες σε τουριστική περιοχή του Νταγκεστάν, της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών τις πρώτες πρωινές ώρες σε τουριστική περιοχή του Νταγκεστάν, της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. 

“Έπειτα από πυροβολισμούς δίπλα στο κάστρο του Ντερμπέντ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν“, δήλωσε η εκπρόσωπος του τοπικού παραρτήματος του υπουργείου Υγείας, Τατιάνα Αμπντουλάγεβα.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες πέντε βαριά τραυματίες διακομίσθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. Η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των δραστών των πυροβολισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νταγκεστάν, ρωσική δημοκρατία στα σύνορα της Τσετσενίας, πλήττεται από αστάθεια και έχει γίνει εστία εξτρεμιστών ισλαμιστών και τόπος σποραδικών συγκρούσεων μεταξύ μαχητών και των δυνάμεων της τάξης. 

Ο ηγέτης της δημοκρατίας Ραμαζάν Αμπντουλατίποφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι οι δράστες της επίθεσης μπορεί να είναι “συμμορίες κακοποιών ή μαχητές που έχουν επιζήσει και ζητούν να πάρουν εκδίκηση”. 

Τουλάχιστον 128 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Νταγκεστάν μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου στις συγκρούσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kavkazski Ouzel που παρακολουθεί τη δράση των μαχητών στο ρωσικό Καύκασο. 

Μετά τον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας (1994-1996), η εξέγερση σταδιακά εξέλαβε ισλαμιστικό χαρακτήρα και πέρασε τα σύνορα αυτής της μικρής δημοκρατίας για να μετατραπεί στα τέλη της δεκαετίας του 2000 σε ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα με δράση σε όλο τον βόρειο Καύκασο. 

Στα τέλη Ιουνίου, οι ένοπλοι ισλαμιστές αντάρτες στο ρωσικό Καύκασο ορκίστηκαν υποταγή στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Τον Οκτώβριο, ο αρχηγός του Μετώπου Αλ-Νόσρα, της οργάνωσης που είναι το παρακλάδι στη Συρία της Αλ Κάιντα, κάλεσε τους τζιχαντιστές του Καυκάσου να βοηθήσουν τους τζιχαντιστές της Συρίας πλήττοντας τη Ρωσία, της οποίας ο στρατός διεξάγει από τις 30 Σεπτεμβρίου αεροπορικές επιδρομές στην εμπόλεμη χώρα.


σχετικα αρθρα