ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε ο άγνωστος εγγονός του Στάλιν (φωτό)

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2016, 04:01 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2016, 17:26
Βρέθηκε ο άγνωστος εγγονός του Στάλιν (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ένας άντρας 67 ετών, συνταξιούχος μηχανικός που ζει στην πόλη Νοβοκουζνέτσκ, στην νοτιοδυτική Σιβηρία, είναι ο άγνωστος εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Siberian Times.

Ένας άντρας 67 ετών, συνταξιούχος μηχανικός που ζει στην πόλη Νοβοκουζνέτσκ, στην νοτιοδυτική Σιβηρία, είναι ο άγνωστος εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Siberian Times.

«Ήμουν προετοιμασμένος για τα αποτελέσματα και χαίρομαι που η οικογένεια Στάλιν δέχθηκε να κάνουμε το τεστ και να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός» είπε ο  Yury Davydov, μετά τις εξετάσεις DNA οι οποίες απέδειξαν αυτό ο ισχυρίζοντας επί χρόνια.

Όσο για το πως ένιωσε όταν έμαθε ότι είναι ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν απάντησε: «Πώς να το πάρω; Χαλαρά, δεν γύρισε και ο κόσμος ανάποδα».

Εί χρόνια υπήρχαν στην περιοχή φήμες ότι η οικογένεια του 67χρονου έχει συγγένεια με τον πρώην σοβιετικό ηγέτη, ωστόσο ο Yury Davydov και η οικογένειά του είχαν χαρακτηριστεί «απατεώνες», καθώς δεν υπήρχε μέχρι τώρα επίσημη απόδειξη.

 

 

Η λύση δόθηκε από τον επίσημο εγγονό του Στάλιν, Alexander Burdonsky, γιος του γιου του Βασίλι, προέτρεψε τον 67χρονο να δώσει γενετικό υλικό για να γίνουν εξετάσεις DNA. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε ποσοστό 99,98% ο Yury Davydov έχει άμεση συγγένεια με τον Ιωσήφ Στάλιν. 

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από τον άγνωστο εγγονό του Στάλιν;

Η Lidia Platonovna Pereprygina ήταν η γιαγιά του 67χρονου σήμερα Yury Davydov. Εκείνη γεννήθηκε το 1900 και σε ηλικία 14 ετών είχε ερωτική σχέση με τον Ιωσήφ Στάλιν, όταν εκείνος εξορίστηκε από τον τσάρο στην Σιβηρία. Το 1917, έτος της επανάστασης των μπολσεβίκων, η νεαρή κοπέλα γέννησε τον πατέρα του 67χρονου, τον Alexander.

Ο Στάλιν έφυγε από την Σιβηρία χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον γιο του. Όπως διηγείται στην εφημερίδα Siberian Times ο Yury Davydov, η γιαγιά του αργότερα παντρεύτηκε έναν ντόπιο, τον Yakov Semenovich Davydov και παρόλο, που τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο της είδε σε φωτογραφία τον ισχυρό άντρα του Κρεμλίνου και αναγνώρισε τον πρώην εραστή της, αποφάσισε να κρατήσει την ιστορία τους κρυφή.

Όμως, όταν ο 67χρονος έγινε 20 ετών οι γονείς του του αποκάλυψαν το καλά κρυμμένο μυστικό της οικογένειάς τους...