current views are: 13

8 Απριλίου 2016
Δημοσίευση06:08

Ρομπότ βοηθοί ταχυδρόμου στη Γερμανία

Στο μέλλον, το γράμμα ή το δέμα στην πόρτα του σπιτιού σας μπορεί να μην το παραδώσει ο γνώριμος ταχυδρόμος σας, αλλά κάποιο…ρομπότ. 

Δημοσίευση 06:08’

Στο μέλλον, το γράμμα ή το δέμα στην πόρτα του σπιτιού σας μπορεί να μην το παραδώσει ο γνώριμος ταχυδρόμος σας, αλλά κάποιο…ρομπότ. 

Θα ξεκινήσουν ως βοηθοί και στη συνέχεια θα προαχθούν σε κανονικούς ταχυδρόμους. Ο λόγος για ρομπότ που ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τα γερμανικά ταχυδρομεία στο άμεσο μέλλον. 

Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία (Deutsche Post) ήδη δοκιμάζουν ρομπότ, σε ρόλο βοηθού ταχυδρόμου.

Όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός και ο όγκος των αντικειμένων που θα πρέπει να παραδοθούν, τα ρομπότ προβάλλουν ως μια καλή λύση για να δώσουν χείρα βοηθείας στους ταχυδρομικούς διανομείς.

Τα απλά γράμματα φαίνεται να μειώνονται, αλλά η «έκρηξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου διεθνώς σημαίνει ότι ολοένα περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν μέσω διαδικτύου διάφορα πράγματα, συνήθως πιο βαριά σε σχέση με τις επιστολές, από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Amazon, που θα πρέπει μετά να παραδοθούν στους αγοραστές τους.

Σύμφωνα με τη Deutsche Post, «τα ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις σε τρία έως πέντε χρόνια. Η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη».

Τα υπό δοκιμή ρομπότ δεν είναι ανθρωπόμορφα (αν και στο πιο μακρινό μέλλον μπορεί να συμβεί και αυτό), αλλά μοιάζουν σαν τραπέζια με ρόδες, πάνω στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν αντικείμενα προς παράδοση. Τα ρομπότ θα ακολουθούν τους ταχυδρόμους, βοηθώντας τους να μεταφέρουν τα πιο βαριά πράγματα. Όταν ο ταχυδρόμος σταματά σε μια πόρτα, το ίδιο θα κάνει και ο «βοηθός» του. Όταν αυτός μετακινείται στην επόμενη διεύθυνση, το ίδιο θα κάνει και το ρομπότ.

 


σχετικα αρθρα