current views are: 6

22 Απριλίου 2016
Δημοσίευση13:04

Ο Πιστόριους έντυσε το γυμνό άψυχο κορμί της Ρίβα αφού τη δολοφόνησε (φωτό)

Φρίκη προκαλούν οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους. 

Δημοσίευση 13:04’

Φρίκη προκαλούν οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους. 

Φρίκη προκαλούν οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό βιβλίο που έγραψαν δύο ιατροδικαστές, ο 29χρονος είχε χτυπήσει την κοπέλα του με ένα ρόπαλο του κρίκετ πριν την πυροβολήσει. 

Σύμφωνα με το εν λόγω βιβλίο, που συνδέει στοιχεία της δικογραφίας, ο Πιστόριους έντυσε το γυμνό άψυχο κορμί της συντρόφου του, αφού την πυροβόλησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την γνώμη δύο ιατροδικαστών, που εξέτασαν τα αποδεικτικά στοιχεία και διεξήγαγαν τις δικές τους έρευνες για πάνω από ένα χρόνο, το μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η Στέενκαμπ όταν την βρήκε η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος, δεν έχει πάνω του οπές που να ταιριάζουν με τα τραύματα από τις σφαίρες, ενώ πάνω του εντοπίστηκε ελάχιστο αίμα.

«Δεν υπάρχει ούτε μια τρύπα στο μπλουζάκι που θα μπορούσε να έχει προκληθεί από το τραύμα από σφαίρα στον μηρό του θύματος, παρά το γεγονός ότι το ένδυμα είναι αρκετά μακρύ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία οπή που να ταιριάζει στο τραύμα στο στήθος, ενώ στη μπλούζα βρέθηκε και ελάχιστο αίμα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε μουσκέψει τελείως, εάν όντως τη φορούσε την ώρα του πυροβολισμού», είπε στην εφημερίδα Sun o Κάλβιν Μόλετ, ένα από τα δύο αδέρφια που έγραψαν μαζί το βιβλίο «Όσκαρ εναντίον της Αλήθειας».

Οι Κάλβιν και ο Τόμας Μόλετ υποστηρίζουν ότι τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι η Ρίβα ήταν στην πραγματικότητα γυμνή τη στιγμή που την πυροβόλησε ο Πιστόριους και ότι ο δράστης την έντυσε πριν καλέσει την αστυνομία.

Στο βιβλίο-φωτιά των δύο ιατροδικαστών περιλαμβάνονται φωτογραφίες των πειστηρίων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, όπως ένα ρόπαλο του κρίκετ, με το οποίο ο δράστης φέρεται να είχε χτυπήσει το θύμα πριν την πυροβολήσει και τη σκοτώσει.

Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο αποφάσισε να μεταθέσει για τις 13-17 Ιουνίου τη διαδικασία προσδιορισμού της ποινής που θα επιβληθεί στον Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε τον Δεκέμβριο ένοχος για φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ και βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το δίκαιο της Νότιας Αφρικής, η δικαιοσύνη ανακοινώνει πρώτα την ετυμηγορία της και στη συνέχεια προσδιορίζει την ποινή που επιβάλλεται στον καταδικασθέντα.


σχετικα αρθρα