ΔΙΕΘΝΗ

«Κάψουλα επιβίωσης» για τσουνάμι!

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2016, 00:01 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2016, 22:46
«Κάψουλα επιβίωσης» για τσουνάμι!
Facebook Twitter Whatsapp

Μια ειδική συσκευή, που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως κάψουλα επιβίωσης σε τσουνάμι και σεισμούς  δημιούργησε αμερικανική εταιρεία.

Μπορεί να μοιάζει με μια γιγαντιαία μπάλα, αλλά είναι πολλά παραπάνω καθώς αυτή η σφαιρική κάψουλα ​θα μπορούσε να σώσει ζωές.

Οι φυσικές καταστροφές είτε πρόκειται για ένα τσουνάμι είτε για σεισμό, δεν προειδοποιούν πριν χτυπήσουν και υπάρχουν ελάχιστα μέρη στον κόσμο που λειτουργούν ως καταφύγιο.

Να καλύψει αυτό το κενό και ει δυνατόν να σώσει ζωές έρχεται η «Κάψουλα Επιβίωσης» ένα προσωπικό σύστημα ασφαλείας με τη μορφή μιας γιγαντιαίας μπάλας, που σχεδιάστηκε από μια αμερικανική εταιρεία.

Αυτή η κάψουλα, η οποία διαθέτει δύο μικρά φινιστρίνια, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να δουν τι συμβαίνει γύρω τους, δημιουργήθηκε για να δώσει σε μεμονωμένες ομάδες και οικογένειες περισσότερο έλεγχο της επιβίωσης τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα παραδοσιακά «ασφαλή σπίτια».

Η ιδέα ανήκει στον Julian Sharpe και ήρθε μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία και στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 225.000 ανθρώπους.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο θα κοστίζει ήδη δέχεται προ- παραγγελίες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr